Претрага
Претрага
Close this search box.

Danas je Svetski dan SREĆE: Evo gde smo na listi i šta mlade Srbe čini srećnima

Foto: Pexels

Svetski dan sreće obeležava se danas, 20. marta, proglasile su ga Ujedinjene nacije, a inicijator ovog predloga bila je Kraljevina Butan 2011. godine.

U određivanju kvaliteta života Evrostat meri sledeće dimenzije: materijalni uslovi život, zaposlenje, zdravlje, obrazovanje, odmor i društveni odnosi, ekonomska i fizička sigurnost, upravljanje i osnova prava, priroda i životna sredina.

A pitali smo mlade u Srbiji da li su srećni i šta je za njih sreća, evo nekih odgovora:

– Mnogo toga me čini srećnom, ali retko šta i zadovoljnom, pogotovo kada je u pitanju stanje u ovoj zemlji. Evo, srećna sam što kreće proleće, ali to su trenutne, sitne radosti, neko duboko osećanje sreće ne pamtim kad sam doživela, jer budimo realni, generalno, retko šta ovde valja, rekla nam je Iva iz Pančeva.

– Ne znam šta je sreća. Da l to što smo živi, zdravi il šta il bi to trebalo da bude kao normalno, a da budemo srećni jer putujemo, imamo svoj stan, nemam pojma, rekao nam je Marko iz Beograda.

– Srećna sam jer imam svoja kola, a bila bih još srećnija kada bih uz to mogla da kupim i druge stvari koje želim, kaže Marija iz Obrenovca.

– Ne mogu da kažem da nisam srećna, al nisam baš ni oličenje srećnika, rekla nam je Jovana iz Beograda.

– Čini me srećnim kada mi baba napravi napravi njenu pitu sa prazilukom, vi nemate pojma kolko je to dobro, kaže Dušan iz Leskovca.

– Mislim da je nama malo potrebno da budemo srećni, nažalost to malo se uvek odnosi na materijalno, a ono što bi zaista moglo da bude sreća u pravom smislu ni ne primećujemo, a da l sam srećna, pa ne znam, kaže Ana, iz Beograda.

A koliko ste vi srećni, pišite nam u komentarima.

najžena.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Verica
21.03.2024 07:22

Ja sam srecna što mogu da nahranim moje udomljene Pse i Mačke i pored njih poneke na ulici

Povezane vesti