Претрага
Претрага
Close this search box.

DANAS TEST IZ MATEMATIKE: Počinje proba male mature u svim školama u Srbiji

Foto: NEMANJA JOVANOVIĆ / RAS SRBIJA

Testom iz matematike, koji je zakazan za 12 sati, danas počinje proba male mature za sve đake osmog razreda u Srbiji. Sutra u 9 časova čeka ih test iz srpskog jezika, a u 11 i 30 polagaće test iz jednog od pet izbornih predmeta za koji su se opredelili.

Probni ispit se organizuje kako bi pomogao osmacima da provere znanje i da se upoznaju sa procedurama polaganja završnog ispita.

U školama kažu da je sve spremno, osmaci će uobičajeno imati prva tri časa, a onda će se u 11 sati okupiti u dvorištu sa razrednim starešinama koji će im podeliti knjižice i identifikacione brojeve. Oko 11 i 30 ulaze u učionice da bi u podne počeo ispit iz matematike.

Kada je reč o trećem testu, najveći broj učenika ove godine opredeljivao se za geografiju, a zatim za biologiju, mnogo manje za istoriju, hemiju i fiziku. Oni đaci koji na trećem testu ne budu zadovoljni pokazanim znanjem, moći će da promene predmet od 8. do 11. aprila isključivo u školi.

– Ovih dana uveliko smo se se pripremali za probni završni ispit, održali smo sastanak sa direktorima škola svih beogradskih opština i dogovorili smo korake, odnosno podsetili se svakog probnog i završnog ispita koji smo imali godinama unazad – rekao je Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd.

Prema podacima portala “Moja srednja škola”, za završni ispit evidentirana je 64.871 prijava po redovnom programu i 1.912 prijava po posebnom programu obrazovanja odraslih.

Novosti

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti