Danas će biti znatno hladnije, oblačno i vetrovito, na severu mestimično sa kišom i susnežicom, u ostalim krajevima sa snegom.

U nižim predelima centralne i južne Srbije doći će do stvaranja, a na planinama do povećanja visine snežnog pokrivača. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar uz stvaranje snežnih nanosa u planinskim predelima.

U Vojvodini od sredine dana, a u centralnim i zapadnim krajevima uveče i tokom noći prestanak padavina, uz istovremeno smanjenje oblačnosti. Najniža temperatura od 0 do 4 stepeni, najviša od 3 do 8 stepeni.

U Novom Sadu će biti oblačno, hladno i vetrovito. U nižim delovima grada povremeno mešovite padavine, kiša i sneg, a u višim sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Kasnije posle podne i uveče prestanak padavina. Duvaće jak i olujni severozapadni vetar. Najniža temperatura oko 2, najviša dnevna oko 5 stepeni.

U narednih sedam dana biće osetno hladnije. Od četvrtka do kraja sedmice biće slab i umeren jutarnji mraz. U toku dana u četvrtak u većem delu suvo, samo na jugu ponegde slab sneg, a slabije, sporadične padavine se očekuju u noći ka petku i u petak tokom dana.

Udari severozapadnog vetra u postepenom slabljenju. Početkom naredne sedmice postepen porast temperature.

Izvor: Tanjug/RHMZ

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments