Blic

Dva stravična lančana sudara koja su se dogodila u utorak ujutru kod Jagodine odnela su osam života, u njima je povređeno nekoliko desetina ljudi, a učestvovalo je tridesetak vozila, od kojih su neka potpuno izgorela. Prema nezvaničnim saznanjima, “Blic” je uspeo da utvrdi kako je tačno došlo do jedne od najvećih tragedija na srpskim putevima u poslednjih nekoliko godina.

Istog dana na srpskim putevima dogodile su se još dve nesreće, a ukupan bilans je 12 mrtvih u saobraćajnim udesima, i to za samo 12 sati.

Do prve saobraćajne nesreće koja se dogodila u 7.15 sati kod mesta Mijatovac u smeru ka Beogradu, došlo je kada se zbog slabe vidljivosti u zaustavnoj traci, zaustavilo vozilo “reno klio” jagodinskih registarskih oznaka.

Bugarski kamion, pa niz automobila i kamiona

Nakon što je do prvog udesa došlo, u njih je udario kamion sa prikolicom bugarskih tablica, a odmah potom “dačia logan” niških tablica. Ni ovde, na svu sreću, nije bilo povređenih.

Vozač “Dačie Sandero” niških tablica koji je udario u poslednji automobil, zadobio je teške telesne povrede, dok je vozač kamiona sa prikolicom “MAN” iz Vranja prošao sa lakim povredama.

Odmah potom kamion “mercedes” turskih tablica udario je u njega, da bi nekoliko sekundi kasnije u njega udario “folksvagen” stranih tablica. I ovde, na sreću, nije bilo žrtava ni povređenih.

Prva tragedija, nastradale dve osobe u automobilu i vozač kamiona

Međutim, do tragedije je došlo kada je u poslednje vozilo udario “sitroen c3” paraćinskih tablica. U vozilu koje se sudarilo tragično su nastradali sudija Apelacionog suda u Kragujevcu Suzana Vidanović (58) i njen suprug Miroslav Vidanović (59).

Kamion “iveco” pirotskih tablica udario je takođe u ovaj automobil, a ovaj stravični sudar odneo je život vozaču kamiona Peđi Atanasijeviću iz pirotskog Velikog Sela.

Niz sudara se nastavlja

U “pežou” kruševačkih tablica koji je potom učestovovao u lančanom sudaru nije bilo povređenih, kao ni u kamionu sa prikolicom iz Paraćina koji se sudario sa njim. Povređenih nije bilo ni kada je automobil sa prikolicom iz Beograda udario u njega.

Blic

U sledećem vozilu koje je učestovalo u teškoj saobraćajnoj nesreći, kamionu marke “mercedes” vozač je teško povređen. U njega je udario teretnjak MAN niških tablica. U njemu nije bilo povređeni

Dvoje teško povređenih, još jedna smrt

Teretno vozilo IVECO Kruševac, bilo je sledeće u nizu koje je udarilo u već sudarene automobile. U njemu su vozač i putnik zadobili teške telesne povrede. “Citroen” beogradskih tablica udario je u njega, a njegov vozač, muškarac N. S. preminuo je juče u bolnici u Nišu.

Blic

Dva kamiona poslednji u nizu

I vozač teretnog kamiona iz Ćuprije zadobio je teške telesne povrede, kao i vozač kamiona “mercedes” koje je bilo poslednje u nizu u ovom stravičnom lančanom sudaru.

15 MINUTA KASNIJE – UDES U SMERU KA NIŠU

Drugi stravični lančani sudar dogodio se svega 15 minuta kasnije u mestu Konačerevo u smeru ka Nišu. U njemu je učestvovalo 10 vozila, a život izgubilo četiri osobe.

Poljski šleper udario u kombi, oba vozila se zapalila

Do prve saobraćajne nesreće koja je izazvala lančani sudar došlo je kada je kamion poljskih tablica udario u kombi sa prikolicom “fiat dukato” koji se kretao usporeno. Putnik iz “dukata” tada je zadobio teške telesne povrede, kao i vozač poljskog kamiona. Nakon sudara oba vozila su se zapalila.

Tanjug

Odmah potom u već sudarena vozila udario je kamion iz Poljske. U njemu, na sreću, nije bilo povređenih.

Kamion udario u nanizana vozila

Odmah nakon ovog udesa, došlo je do nove saobraćajne nesreće, kada se kamion iz Velike Plane sudario sa prethodnim vozilom. Na sreću i ovde nije bilo povređenih, kao ni u trenutku kada je u kamion udario automobil beogradskih tablica.

Putnik automobila beogradskih tablica koji je potom učestovao u lančanom sudaru zadobio je teške telesne povrede. U ovaj automobil udario je kamion ivanjčičkih tablica. U njemu svi su prošli bez povreda.

Nastradale dve osobe, jedna teško povređena

Nažalost, u saobraćajnoj nesreći koja je potom usledila, kada je “folksvagen” iz Trstenika udario u kamion, nastradala je Marija Čajetinac (33) iz Trstenika.

Sledeće vozilo koje je učestovalo u lančanom sudaru bio je kamion “iveco” pančevačih tablica. U njemu je poginuo vozač Petrik Jan, dok je putnik teško povređen.

U poslednjem vozilu poginuli Makedonci

U poslednjem vozilu “seat toledo” makedonskih tablica koje je učestovalo u lančanom sudaru poginuo je vozač, kao i putnik. Dok je treći putnik zadobio teške telesne povrede.

Autor: BLIC

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments