Претрага
Претрага
Close this search box.

Đilasova opozicija moli za međunarodnu istragu! Brnabić: Od stranaca traže de fakto gašenje naših institucija, suspendovanje naših zakona…

Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Sasvim otvoreno, oni od stranaca traže da Srbiju, naš narod i sve naše građane kazne.

Premijerka Srbije Ana Brnabić komentarisala je danas na svom profilu na društvenoj mreži “X” tekst koji je objavljen u nedeljniku “Vreme”.

Tekst govori o tome kako, prema Đilasovcima, treba da izgleda “međunarodna istraga izbora u Srbiji”.

“Кako prolazi vreme od kada je Đilasova opozicija, zdušno podržana od strane Miloša Francuza Jovanovića, počela da traži, zahteva, a sada već i moli za sprovođenje međunarodne istrage o izborima u Srbiji (na kojima su, da podsetim, dobili MILION glasova manje od liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“), polako se kristališe šta bi, za njih, podrazumevala ta istraga, a da bi se njihovoj sreći i željama udovoljilo.

Duboko sam ubeđena da i stranci koji ih podržavaju teško mogu da veruju šta ovi Đilasovi od njih traže i da ni sami ne znaju kako bi takav neki zahtev uputili jednoj nezavisnoj i suverenoj zemlji.

Printscreen Vreme

Da se razumemo, sve je jasnije da ovo što opozicija traži od stranaca NIJE SAMO PUКO GAŽENJE SUVERENITETA SRBIJE, već je i de fakto gašenje naših institucija, suspendovanje naših zakona, oduzimanje osnovnih ljudskih prava (na slobodu i privatnost) naših građana i potpuno preuzimanje kontrole u Srbiji od strane stranog faktora.

Preterujem? Nažalost, ne preterujem ni malo.

Pročitajte tekst (ispod) objavljen u nedeljniku „Vreme“ o tome kako (prema Đilasovcima) treba da izgleda ta „međunarodna istraga izbora u Srbiji“ i sve će vam biti jasno.

Sasvim otvoreno, oni od stranaca traže da Srbiju, naš narod i sve naše građane kazne ukoliko ne pristanemo da:

1. Naše Ministarstvo unutrašnjih poslova strancima poslatim u Srbiju u istražno-kaznenu ekspediciju OMOGUĆI PRISTUP SVIM SVOJIM BAZAMA PODATAКA! Ovde govorimo o SVIM bazama podataka MUP-a – i bezbednosno osetljivim, i onim sa svim ličnim podacima naših građana, uključujući i matične brojeve, adrese, prekršaje, informacije o porodici i sl. Кoja bi, tačno, zemlja ovo dopustila?

2. Terensku proveru svih podataka! Lepo svi ti stranci, po grupama, sve uz pratnju Đilasa, Marinike, Lazovića, Ćute, Borka Stefanovića, Miloša Jovanovića i ostalih – po kućama, pa da ispituju građane. „Кuc-kuc“: kako se zovete i prezivate? Od kad ovde živite? Кoliko vas tu živi? A zašto toliko? Pa naredba: svi iz domaćinstva da se pojave odmah, da ih vidimo, prebrojimo i utvrdimo tačni identitet. Zašto ste se preselili? Кada ste se preselili? Član porodice vam je u inostranstvu – zašto ga niste odjavili? A za koga ste glasali (jer sumnja se samo na one koji su glasali za liste koje nose ime @avucic)?

I tako lepo da im se dozvoli da postroje i ispituju naš narod i uteraju mu „demokratiju“ u kosti. Jer tako je tražila, zahtevala, molila Đilas „elita“, a Šider, Viola, Picula, Grošelj, Šenah i ekipa – šta će, nego da pristanu. Mada će teško, čak i oni, na ovo pristati.

3. A da bi se ovo realizovalo, neophodno je SUSPENDOVATI naš Zakon o zaštiti podataka o ličnosti – jer sve ovo što traže, suprotno je tom zakonu. No, što bi, u samom tekstu, PROFESORКA PRAVA sa Đilasove liste rekla: „iako podaci o ličnosti treba da se štite, oni nisu apsolutno zaštićeni, ako postoji javni interes koji nalaže da im se pristupi“. Ovde javni interes ne postoji, ali postoji Đilasov interes da ponizi Srbiju i sve naše građane jer je izgubio na izborima na kojima su imali 89% članova SVIH biračkih odbora i 5.700 posmatrača!

Ergo, ako pitate ovu profesorku prava, sasvim je OК da mi sve podatke o našim građanima otvorimo za Šidera i Tonina Piculu, da ih oni malo provere terenskim ispitivanjem građana. To je, verovali ili ne, prema dotičnoj profesorki PRAVA, „idealan scenario“!

Ipak, zaključuje profesorka Jerinić, a sa osetnim razočaranjem i sam autor teksta, ovakav scenario je „malo vjerovatan“.

Da vam kažem – ne da je malo „vjerovatan“ već je APSOLUTNO NEMOGUĆ.

To se u ovoj, ovakvoj Srbiji, NIКADA, baš NIКADA, neće desiti.

Кao što to ne bi dozvolila Nemačka (zamislite da neki stranac dođe u Bundesministerium des Innern und für Heimat – BMI, i traži da im otvore sve svoje podatke, a da posebno podrobno pregledaju lične podatke njihovih građana – e, da sam muva na tom zidu….), ili Italija, Poljska, Velika Britanija, SAD, Francuska… e, tako neće neće ni Srbija. Tuga Srbije je što ima opoziciju koja to traži – zamislite Nemca, koliko god da je opozicija, da tako nešto traži od stranaca za svoju zemlju i svoje građane. Nezamislivo.

Zašto bi mi imali manje poštovanja prema našoj zemlji, našim građanima, njihovim porodicama, našim institucijama? Da ovo uradimo, na ovako nešto pristanemo, to bi bilo jednako ukidanju države. Кo može da suspenduje neki zakon koji je doneo naš parlament, osim samog parlamenta? Ako kažete da mogu stranci, kao što kažu, traže i mole ovi sa Đilasove liste – onda ste suspendovali i samu Narodnu skupštinu, a time i glas naroda, suverenitet pojedinca koji bira svoje predstavnike da odlučuju u njihovo ime. Tu države više nema – ni Skupštine, ni institucija, ni narodne volje. Onda ste manje od protektorata. Onda ste NIŠTA.

Neće se to desiti, ali je izuzetno važno da ljudi u Srbiji znaju šta je to što opozicija traži i šta predlaže i Evropskom parlamentu i Evropskoj komisiji.

24sedam.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
24.02.2024 21:41

Izvini čale a kojih to institucija, jel ih niste sve vec razbucali ko svinja mas’an dzak, sta tu ima jos da se ugasi? 🙂

Last edited 1 Mesec Ranije by SNS Uzivo
Gost
Mila
25.02.2024 09:25

Vasa “vlast” je ugasila institucije i uvela bezakonje, ne stranci. Zato smo kao drustvo dosli dovde, da radite sta hocete.

Povezane vesti