Претрага
Претрага
Close this search box.

DO 1. APRILA ROK ZA PODNOŠENJE ZAHTEVA ZA POMOĆ OD 18.000 DINARA! Evo ko ima pravo na ovaj novac od države

Foto: elements.envato.com

Rok za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara po hektaru je do 1. aprila, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Podsticaji se ostvaruju po površini biljne proizvodnje za zasejane, odnosno zasađene i prijavljene površine pod odgovarajućom biljnom kulturom, do najviše 100 hektara.

Pravo na podsticaje imaju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju – u svoje ime i za svoj račun, a subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.

Poljoprivredni proizvođači mogu da podnesu zahteve za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji i za parcele koje su na verifikaciji, a na kojima se nalazi biljna kultura.

“Ova mogućnost odnosi se na poljoprivredne proizvođače koji su izvršili obnovu registracije, a uvedena je kako bismo im izašli u susret i obezbedili im da se u što većem broju prijave za ovu vrstu podsticaja”, navodi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Foto: elements.envato.com

Parcele na kojima se nalazi biljna kultura, a trenutno su na verifikaciji će i pre njenog završetka biti vidljive na platformi ePodsticaji i korisnici će imati mogućnost da podnesu zahtev za podsticaje u biljnoj proizvodnji.

Obrada pomenutih zahteva uslediće nakon što parcele budu odobrene i upisane u poljoprivredno gazdinstvo podnosioca zahteva.

Korisnici koji su već podneli zahtev za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji bez parcela na kojima se nalazi biljna kultura, a koje su na verifikaciji, potrebno je da ga zamene i uključe i te parcele.

Svi zainteresovani poljoprivrednici mogu podneti zahtev za podsticaje na portalu ePodsticaji.

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje ovih prava raspisan je 1. februara, a rok za podnošenje zahteva bio je prvobitno 1. mart.

Espreso / Agencije /

Tagovi:

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Sasa
31.03.2024 09:14

Kada ce biti te pare vise me sramota da u posti proveravam

Gost
Звонко
31.03.2024 14:35

Када ће бити исплата субвенција за органску производњу, за 2023.г. сточарств

Gost
Rade
31.03.2024 18:10

Kako će u brdskim planinskim mestima to izvesti kad su to parcelice razbacane po nekoliko km.od nekoliko ari i to tri vlasnika a parcelice nisu cepanje.jel to se neisplati uopšte.

Gost
Joja
31.03.2024 20:21

Kada če pošteni radnici koji plaćaju porez državi za razliku od ovih dobiti neku subvenciju??

Gost
Snezana
31.03.2024 23:03

Kad ce biti isplata subvencija za ovce

Gost
Petar Grozdanic
01.04.2024 17:47

Sestric ima 5 ari da li moze da dobije pomoc da zasadi nešto? Hvala

Gost
Slavisa
02.04.2024 10:45

Kad ce isplata , lazovi jedni trebs sve blokirati do ispkate.Dosta vise lazi i obmana

Povezane vesti