Osetno toplije jučerašnje vreme prava je najava natprosečnih temperatura za ovo doba godine, koje nas čekaju tokom cele nedelje. Zahlađenje nas očekuje tek sledeći nedelje.

Meteorolog Đorđe Đurić ističe da će ove nedelje vreme u Srbiji biti daleko toplije nego prethodne.

“Već danas očekuju nas dnevne temperature iznad proseka, a to znači od osam do 14 stepeni u celoj zemlji. Nešto više oblaka očekuje se na severu uz moguće kratkotrajne kiše. U utorak sledi novo naoblačenje sa kišom na severu, ali ostaje toplije vreme od 10 do 15 stepeni”, naglašava Đurić.

Kako kaže, malo zahlađenje očekuje se u utorak.

“Strujanje južnog vetra sa Mediterana doneće prodor hladnijeg vetra sa severozapada, što znači da će biti između osam i 12 stepeni. U sredu će doći i do smanjenja oblačnosti pa su mogući i sunčani intervali, s tim što će na jugu i istoku biti i kiše”, podvlači Đurić.

U drugoj polovini sedmice zadržaće se i dalje toplo vreme za ovo doba godine.

“Od četvrtka do nedelje i dalje će temperatura biti iznad proseka odnosno oko 10 stepeni s prohladnim jutrima od nula do jednog stepena. U petak će doći do priliva toplijeg vazduha sa Mediterana, što će doneti novo otopljenje do 15 stepeni uz moguća naoblačenja. Tako će biti i u subotu da bi u nedelju došlo do postepenog pada temperature uz mogućnost da se kiša ponegde pretvori u sneg i susnežicu. Dalji pad temperatura očekuje se i sledećeg ponedeljka i utorka uz kišu, susnežicu i sneg”, objašnjava Đurić.

Izvor: Blic

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments