Претрага
Претрага
Close this search box.

DO KRAJA GODINE POSTAJEMO JEDNA OD ZEMALJA SA NAJVIŠE BRZIH PRUGA U EVROPI Na srpskim prugama prvi put mašina koja postavlja kontaktne kablove, stigla direktno iz Kine (FOTO)

Foto: Screenshot Pink/Ilustracija

Pruga Beograd-Budimpešta, projektovana za brzinu od 200 kilometara na sat, deo je kineske inicijative “Pojas i put”. Posle deonice Beograd-Novi Sad naša zemlja uveliko gradi nastavak brze pruge ka Subotici. Reč je o projektu vrednost milijardu i dvesta miliona dolara.

Nekada se od Beograda do Subotice putovalo četiri sata, a krajem godine stizaće se za 75 minuta.

-Vidim da ga mnogo mladih koristi. Svaka pohvala za ovo- rekao je jedan od putnika na železničkoj stanici u Novom Sadu za Pink televiziju.

Foto: Screenshot Pink

Pruga od našeg grada do Subotice već je u procesu testiranja na 200 kilometara na čas. Završeno je više od 80 odsto radova na svim objektima, pa i nadvožnjaka. Takav je i onaj u Stepanovićevu.

-Biće sigurno bezbednije. Radila je ta pruga kod nas, samo da se što pre završi, od velikog je značaja za Stepanovićevo- rekao je meštanin ovog naselja.

U isto vreme se završavaju i radovi na razvlačenju vodova kontaktne mreže. Na srpskim prugama se prvi put koristi mašina koja menja ručno stavljanje kablova, a koja je stigla iz Kine. Za jedno polje kontaktne mreže, dužine 1.600 metara, potrebno je sat i po vremena posla.

Foto: Screenshot Pink

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti