Do kraja godine povećanje plata i penzija

       

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić očekuje da u naredna tri meseca prosečna plata u našoj zemlji bude između 500 i 510 evra, i ističe da će do kraja godine i plate i penzije biti veće.

On je ukazao na važnost i veličinu japanske investicije u Inđiji i gradnju prve japanske fabrike Tojo tajer u Evropi u kojoj će prosečna plata biti veća za oko 60 odsto od prosečne plate u Srbiji.

Ukazao je i na to da Srbija ide ka tome da postane lider u regionu po visini zarada.

“Srbija danas ima uređenu makorekonomsku i fiskalnu scenu, nikakvih strukturnih problema nemamo. Od 2008. godine do 2012. godine naš najviši rast bio je 1.9 odsto. Mi smo samo 2014. godine zbog strašnih poplava sa kojima smo se suočili imali minus 1,6 odsto, a sve ostale godine smo bili u plusu. Prosečna plata u ovom trenutku u Srbiji iznosi oko 510 evra i među najvećim je u regionu. Prosečna zarada je mnogo manja u Bosni ili u Severnoj Makedoniji”, rekao je predsednik.

Vučić je ponovio da će plate i penzije do kraja godine biti ponovo povećane, da će plate posebno u Beogradu i Novom Sadu biti veće, ali i da se Niš približava.

Izvor: Telegraf

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mučenik
02/08/2019 21:53

Ваљда ће се најзад обистинити четворогодишња жеља и прича Вучића да ће просечна плата прећи 500 евра. Време је да се обистини жеља вође и они који ће примати такву плату. Пораст пензија је гласноговорнички обзнањена на 10 до 15%. Мора да се чека реализација мајмунске вишегодишње лажи?!