Претрага
Претрага
Close this search box.

DOBRA VEST ZA PROSVETARE! Škole raspisuju konkurse za prijem u radni odnos, slobodno 1.312 mesta

Foto: Goran Šurlan/RAS SRBIJA

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović najavila je da će osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisati konkurse za prijem u radni odnos u ustanovama obrazovanja za popunjavanje 1.312 slobodnih, upražnjenih radnih mesta sa najmanje 30 odsto angažovanja, čime se realizuje sedma A (7a) faza zapošljavanja na neodređeno vreme u prosveti.

-U poslednje četiri godine zahvaljujući ovim odlukama posao za stalno dobilo je više od 22.600 zaposlenih u ustanovama obrazovanja. Pored brige o povećanju zarada zaposlenih u prosveti, ovo je jedan od načina na koji se Ministarstvo prosvete i Vlada Srbije pokazuju brigu o obrazovnom sistemu i prosvetnim radnicima – rekla je ministarka i naglasila da se ovi procesi dogovaraju i sprovode u saradnji sa sindikatima.

U skladu sa ovom odlukom osnovne i srednje škole u narednom periodu raspisaće konkurse za prijem u radni odnos za radna mesta sa normom od najmanje 30 odsto, koja su ostala slobodna zaključno sa 31. decembrom 2020. godine.

U prethodnih sedam faza zapošljavanja, počev od 2020. godine, radno mesto na neodređeno vreme dobilo je više od 22.600 prosvetnih radnika u osnovnim i srednjim školama.

(Telegraf.rs)

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
nebitan
03.07.2024 15:21

Uz ugovor o radu, besplatna obuka iz MMA, Judo-a, rukovanja hladnim i vatrenim oruzjem i obuka iz samoodbrane.

Povezane vesti

Претрага