Epidemiolog Predrag Kon je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da je juče sa kineskim stručnjacima imao ozbiljan razgovor u kojem su oni predstavili provinciju Huvej koju su uspeli da razreše za 29 dana.

– Svaka situacija je situacija za sebe, ali oni su to poredili jer je sličan broj stanovnika u Srbiji i toj provinciji – rekao je Kon.

Kon je rekao da su kineski stručnjaci pitali da li smo disciplinovani, na šta su naši stručnjaci rekli da to ne bismo mogli tako da kažemo. Kon kaže da su se svi složili da je izolacija jako bitna, jer je najbitnije da se ne prenosi zaraza.

– Najverovatnije ćemo zajedno napisati neki rezultat razgovora sa kojima ćemo se svi složiti. Razlike postoje, ali oni su dali neke svoje procene za sada. Mora da se shvati, sa moramo pisati ono što možemo da realizujemo. Naše situacije nisu iste. Pitali su da li smo mi skroz disciplinovani. Mislim da se sve više disciplinujemo, uz vrlo snažne mere, koje nikom ne padaju lako,. Sve je sa ciljem da se obezbedi da nema daljeg prenošenja. Najvažnije je da izolacija funkcioniše. Oni snažno preporučuju da svi moraju ostati izolovani – istakao je doktor Kon.

Izvor: Srbija Danas

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments