Претрага
Претрага
Close this search box.

DRŽAVA OPET DREŠI KESU – DELI SE 150 MILIONA DINARA OVOJ GRUPI GRAĐANA: Evo ko sve može da uzme novac i na šta može da se potroši

Foto: Pixabay

Radna grupa za odlučivanje o učešću u finansiranju projekata razvoja i unapređenja ruralnog turizma i ugostiteljstva u Republici Srbiji donela je odluku o dodeli bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 150 miliona dinara.

Podsticaji su dodeljeni za najbolje rangirana 82 registrovana seoska turistička domaćinstava, etno kuće i salaša čiji su projekti ispunili sve kriterijume propisane uredbom za dobijanje sredstava za rekonstrukciju i dodatno opremanje postojećih ugostiteljskih objekata za smeštaj.

Najveći broj korisnika bespovratnih sredstava za razvoj seoskog turizma, koja se prvi put dodeljuju ove godine, nalazi se u regiji Zapadne Srbije (28), AP Vojvodine (20) i Centralne Srbije i Šumadije (19).

Ova mera je značajno stimulisala ulazak u legalne tokove velikog broja seoskih turističkih domaćinstava, čiji je broj povećan za trećinu u odnosu na period neposredno pre usvajanja uredbe, i danas ih ima 1.052 u centralizovanom sistemu e-Turista, budući da je registracija bila uslov za učešće u programu podsticaja.

Kompletan spisak korisnika kojima su odobrena sredstva biće objavljen u toku dana na sajtu Ministarstva turizma i omladine, a o terminu potpisivanja ugovora korisnici će biti naknadno obavešteni.

biznis.kurir.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Хајнал Чурушки
09.07.2024 12:59

Како се мени овде се не спомиње источна Србија, тачније подручје Ђердапа, Кључ и даље низ Дунав до тромеђе.У том делу Србије је велик одлив становништва.Већим улагањем у то подручје задржало би се то свакодневно одливање становника, сваким даном је све већи број празних домова.

Gost
Miks
09.07.2024 22:02

Samo za politički podobni.

Povezane vesti

Претрага