Претрага
Претрага
Close this search box.

Ekipe „Čistoće” i sutra suzbijaju odrasle forme komaraca

Foto: Ciklonizacija/Ilustracija

Beograd, 4. jul 2024. godine – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Ekipe „Čistoće“ suzbijaće komarce u petak, 5. jula i to u ranim jutarnjim časovima od 3.30 časova. Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: Ritopek – Grocka, obala Dunava od Crvenke do Pančevačkog mosta, nasip od Pančevačkog mosta ka Crvenki, Jojkićev Dunavac, Crvenka, Kovilovo, Jabučki Rit, Glogonjski Rit, groblje Mali Zbeg, Dunavac, Opovački Dunavac, Vrbovski, Besni Fok, Široka Greda, jezero Veliko blato, Ovčanski Sebeš, nasip od Pančevačkog mosta ka Malom Raju, naselja Mali Raj, Azilantski centar, Braća Marić, Grga Andrijanović, Sava Kovačević, Partizanski blok, Padinska skela, Mali Zbeg, Popova bara, Zage Malivuk, Ovčanski Sebeš, Put za Ovču, Ovča, Kotež, Borča, Borča pretok, Batajnica, Šangaj i Batajnica.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah. Apelujemo na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama „Gradske čistoće“ omoguće nesmetan rad, jer će ove godine to biti izuzetno važno, imajući u vidu veoma nepovoljne vremenske uslove. Takođe, apelujemo i na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca. Ekipe JKP „Gradska čistoća“ nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.
Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

nsuzivo.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dragan Antic
05.07.2024 10:44

Zasto stoi u naslovu slika aviona,a najavljujete rad sa zemlje. Zasto neslikate stedstvo “zemaljsko”.

Povezane vesti