Претрага
Претрага
Close this search box.

Ekipe „Čistoće” i sutra suzbijaju odrasle forme komaraca

Foto: JKP „Gradska Čistoća“ Beograd

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ Beograd će i tokom sutrašnjeg dana sprovoditi akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili.

Ekipe „Čistoće“ suzbijaće komarce u sredu, 10. jula i to u ranim jutarnjim časovima od 3.00 sata.

Tretmanom će biti obuhvaćeni sledeći lokaliteti: obala Dunava od Pupinovog mosta ka Pančevačkom mostu, od Bele stene ka Ada Huji, Ada Huja, Paradajz ostrvo, SP „Jajinci“, Rakovica selo, Staro Kijevo, Straževica, Miljakovačka šuma, Ralja, Trešnja, Šuplja stena , Saj, naselje 13. maj, Goveđi brod, Zaklopača, put za Vrčin, nasip Dunavac – Besni fok, Ripanj, Sremčica, Karaburma- Ćalije, Stara Karaburma, Surčin, Radio far, Velika Moštanica, Leštane, Boleč, Mirijevo, Resnik, Leštane, i Kaluđerica.

Preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ Beograd koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani su od Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, pa građani nemaju razloga za strah.

Apelujemo na sugrađane da obezbede fizičku barijeru od komaraca na svojim prozorima, isprazne eventualna skladišta vode po dvorištima, kao što su podmetači za saksije, gume, stara burad, kao i da koriste repelente i propisane preparate za septičke jame ukoliko ih poseduju, te da ekipama „Gradske čistoće“ omoguće nesmetan rad, jer će ove godine to biti izuzetno važno, imajući u vidu veoma nepovoljne vremenske uslove.

Takođe, apelujemo i na pčelare, da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

Ekipe JKP „Gradska čistoća“ nastaviće da sprovode akcije suzbijanja komaraca i u narednim danima ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11- 0 -11 radnim danima od 7 do 22 sata, i subotom od 8 do 14 sati.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti