Претрага
Претрага
Close this search box.

Ekipe „Čistoće“ pojačanim kapacitetima rade na sanaciji posledica nevremena! (FOTO)

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća „Gradska čistoća“ Beograd, Sektora operative, su u proteklim danima, tokom i nakon velikog nevremena praćenog jakim vetrom, kišom i gradom bile konstantno na terenu, u tri radne smene, u punom i pojačanom kapacitetu, čisteći javne površine Beograda, sa ciljem da, što je moguće pre, prestoničke ulice vrate u stanje u kojem su bile pre vremenskih nepogoda.

Ekipe „Gradske čistoće“ intervenisale su na brojnim lokacijama u gradu, u svim beogradskim opštinama koje su u nadležnosti preduzeća, a pored svojih redovnih poslova čišćenja javnih površina i ulica, te pražnjenja sudova za odlaganje otpada, čistile su i slivnike, i prikupljale polomljene grane i stabla, radeći timski i pomažući kolegama iz ostalih beogradskih javno komunalnih preduzeća.

Radnici na terenu su herojski pomagali sugrađanima u nevolji, kojima je vetar ugrozio stambene objekte, onima koji usled jake kiše nisu mogli da pokrenu svoje automobile, i naročito onim sugrađanima koji su se zatekli u bujici vode.

U proseku je u jednoj radnoj smeni bilo angažovano oko 650 radnika i blizu 250 vozila različitih tipova i namena (čistilica, cisterni, transportnih vozila, kamiona, smećaraca, specijalnih građevinskih mašina).


Nasloženije intervencije zabeležene su u Mrakovičkoj ulici, na teritoriji opštine Rakovica, u Darvinovoj ulici na Voždovcu, potom kod Autokomande, na Južnom bulevaru, u Mirijevu, u Ulicama Matice srpske, Mirijevskom bulevaru, Mirijevskom vencu, u Poenkareovoj ulici, Ulici Vladimira Tomanovića, a veliki problem je predstavljalo i čišćenje podzemnih prolaza.

Zahvaljujemo sugrađanima na strpljenju i razumevanju za zaposlene radnike JKP „Gradska čistoća“ koji nesebično, požrtvovano, i dalje u punom i pojačanom kapacitetu čine sve kako bi izgled Beograda vratili u stanje pre vremenskih nepogoda.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti