EKSKLUZIVNO: Srbija nabavila poslovni avion za Avio-službu Vlade Srbije

       

Kako portal Tango Six saznaje iz više izvora, država Srbija nabavila je poslovni avion Embraer Legacy 600 za Avio-službu Vlade Srbije.

Prema informacijama koje su trenutno dostupne iz nekoliko izvora na internetu i izvora koji su informaciju potvrdili Tango Sixu, Embraer 135BJ, odnosno Legacy 600, novi je član flote Avio-službe Vlade Srbije pored Falcona 50 i Lear Jeta 31A. Falcon 50 je nedavno bio na redovnom održavanju u Americi i vek upotrebe će mu, kako saznajemo, biti dodatnih šest godina.

Prema holandskom spoterskom sajtu Scramble, avion je proizveden 2007. godine, i kako navode, u pitanju je serijski broj 14501006 koji je većinu svoje službe proveo u Brazilu. Internet baza Planespotters.net već je ažurirana sa Srbijom kao novim korisnikom letelice.

Scramble takođe navodi da je na letelici primenjeno uobičajeno označavanje kada su letelice koje prevoze državnike u pitanju. Na trupu je na engleskom sa jedne i srpskom sa druge strane ispisano „Republic of Serbia“ i „Република Србија“. Prema ovom izvoru avion je ofarban pre 3. septembra a trenutno se navodno nalazi na Le Buržeu u Francuskoj na sređivanju enterijera i generalnog „osvežavanja“ pred predaju novom operateru.

Autor: Tangosix.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
JVMU
08/09/2018 07:50

U kakvom je stanju Klinicki Centar? Nedaj Boze tamo zaglaviti. Nema mesta za decu po vrticima a pominju povecanje nataliteta i hiljade drugih prioritetnijih stvari ima. Nikad mi nece biti jasno sta su sve u stanju zarad polozaja sa tom zadnjicom da urade a nece da je stave bilo gde. Ko se ikad bavio politikom u rudniku mu je mesto. Ocigledno da ne zna, cim je od posle konjusara do dana danasnjeg situacija ista…