Er Srbija, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, povećaće kapacitete na letovima između Beograda i Njujorka.

Tokom oktobra će Er Srbija obaviti 34 rotacije, za deset više u odnosu na isti mesec 2019. godine. Putnicima će tokom oktobra na letovima do “Velike jabuke” na raspolaganju biti 8.636 sedišta, što predstavlja uvećanje od 41,7 odsto u odnosu na 6.096 sedišta u istom periodu prošle godine.

“Imajući u vidu pojačanu potražnju, odlučili smo da povećamo kapacitet na letovima do Njujorka. Veoma smo zadovoljni što uprkos pandemiji korona virusa ova linija i dalje dobro funkcioniše i, kako se pokazalo, predstavlja jednu od najjačih linija Er Srbije”, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Od pokretanja direktne linije preko Atlantika u junu 2016. godine do kraja avgusta 2020. godine, Er Srbija je obavila ukupno 758 povratnih letova. Zahvaljujući obnovi transatlantskih letova, nacionalni avio-prevoznik je pre četiri godine ponovo povezao region i Sjedinjene Države nakon pauze od gotovo dve i po decenije. Letove na liniji Beograd – Njujork obavlja avion erbas A330 nazvan po legendarnom srpskom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments