EVO ZAŠTO JE VOZ STAO U ZEMUNU! ŽELEZNICE SRBIJE: Brzom i prisebnom reakcijom dispečera izbegnut sudar vozova!

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Zahvaljujući brzoj, prisebnoj i profesionalnoj reakciji dispečera telekomande u stanici Beograd Centar, danas, 19. septembra 2023. godine, u 9.15 sati izbegnut je sudar dva putnička voza u železničkoj stanici Zemun, saopštilo je JP Infrastrukture Železnice Srbije.

Oni su dodali i da je dispečer u novom Telekomandnom centru u železničkoj stanici Beograd Centar, iz koga se prati saobraćaj vozova na pruzi Beograd Centar – Novi Sad, reagovao je odgovorno i pravovremeno, nakon što je na monitorima za praćenje saobraćaja odmah registrovan položaj vozova. On je naložio da se u Centru za daljinsko upravljanje isključi napon u kontaktnoj mreži na tom delu pruge, što je odmah i učinjeno i na taj način su se vozovi zaustavili.

Putnički voz koji je iz Bara saobraćao za Beograd Centar ulazio je na deveti kolosek u železničkoj stanici Zemun. U isto vreme, prema prvim informacijama sa lica mesta, Regio voz koji je iz Novog Sada saobraćao ka Beograd Centru krenuo je sa osmog koloseka i bez odobrenja prošao izlazni signal koji je zabranjivao dalju vožnju.

Oba voza su blagovremeno zaustavljena, sudar je izbegnut, nema povređenih i nema nikakve materijalne štete. Na licu mesta je železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja treba da istraži sve detalje ovog događaja.

Železnički saobraćaj u stanici Zemun trenutno je u prekidu.

Kurir.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
dok
19.09.2023 23:18

Ovi sa zeleznice su sampioni, voz prosao kroz crveno svetlo, kao na sabackoj pijaci.

Povezane vesti