Evropska nedelja sporta u dvanaest gradova Srbije

       
Foto: 123RF

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević najavili su “Evropsku nedelju sporta” i pozvali sve građane, iz 12 gradova, da budu deo sjajne manifestacije i fizičkom aktivnosti promovišu zdrav život.

Događaji će se, od ponedeljka, redom održavati u Boru, Knjaževcu, Aranđelovcu, Somboru, Beogradu, Pirotu, Zaječaru, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Požarevcu, sve do 3. oktobra u Vranjačkoj banji.

Drugi put zaredom u Srbiji cilj akcije, pokrenut od Evropske komisije, je da se u narednoj nedelji podstaknu građani da vežbaju u trenutku kada se u našoj zemlji samo 10 odsto njih rekreativno bavi sportom, gledajući one preko 30 godina.

“Danas pokazujemo da smo tim, koji zajednički mora i želi da pokrene svest kod celokupne nacije. Negativni su podaci i da bismo ih pretvorili u pozitivne neophodno je da se pojedinačno pronađe volja i motivacija. Nije teško da se dan počne sa fizičkom aktivnošću, hodanjem, sklekovima ili čučnjevima“, rekao je Udovičić na konferenciji za novinare.

On je pozvao sve da budu deo sportskih događaja širom Srbije.

“Građani Srbije moraju da rade na tome, da promovišu zdrave stilove života”, rekao je Udovičić i poručio da se ministarstvo omladine i sporta trudi da se što više omogući besplatno bavljenje sportom.

Potpredsednik OKS Žarko Zečević istakao je veliki značaj predstojećeg događaja.

“Prošle godine 13 miliona ljudi uzelo je učešće u Evropi, dok se ove očekuje 15 miliona. Moderan razvoj i tehnologija negativno utiču i zato je važno da radimo na promociji sporta i edukacije. Imamo obevezu da damo doprinos kako bismo prevazišli problem”, naveo je on.

Ambasadori “Evropske nedelje sporta” su veliki humanitarci Nataša Kovačević i Jovan Simić.

Izvor: RTV/Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments