Jedna od najvećih svetskih kompanija za proizvodnju guma Tojo tajers pravi fabriku u Severoistocnoj industrijskoj zoni opštine Indija, na dva kilometra od centra mesta. 

Opština Inđija je obezbedila zemljište površine 64 hektara i neophodnu infrastrukturu. Tojo tajers bi, kako je ranije najavljeno, u novom pogonu trebalo da zaposli 537 radnika čije plate će biti iznad proseka u Srbiji.

Japanski gigant osnovan je 1945. godine, sa sedištem grupacije u Osaki. Poslovne aktivnosti grupe zasnivaju se na tri osnovne grane – gume, automobilska tehnologija i hemikalije. Gume Tojo tajers prisutne su u Evropi više od 30 godina.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, na ceremoniji polaganja kamena temeljca za fabriku japanskog Tojo tajersa u Inđiji, da je reč o investiciji od ogromnog značaja, a da će ta kompanija biti jedan od najvećih izvoznika iz Srbije.

Precizirao je da je reč o investiciji od 382 miliona evra, što je najveća japanska investicija do sada u Srbiju, zbog čega je zahvalan svima u Japanu koji su radili na tome, kao i svima u našoj zemlji koji su, u žestokoj konkurenciji, uspeli da se izbore za veliku i moćnu kompaniju.

Generalni direktor korporacije Tojo tajers Takaši Šimicu izjavio je da će gradnja te fabrike biti završena do aprila 2022. godine.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments