Panacomp

Si-En-En travel (CNN Travel) preporučio je američkim turistima 11 destinacija u Srbiji, od kojih su neke, kako kažu, namenjene za ljubitelje noćnog života, a druge za ljubitelje netaknute prirode.

Beograd je opisan kao “dinamična prestonica, koja leži na ušću Save i Dunava”. Posebno je pohvaljen zbog noćnog života, a kao interesantna mesta navedeni su Knez Mihailova, Skadarlija i Dorćol.

Turistima u Srbiji CNN predlaže da posete i Zemun, koji su istakli zbog velikog broja restorana kraj vode, kao i zbog Kule Gardoš.

beograduzivo.rs

“Srpska Atina”, kako je Novi Sad nazvan u tekstu, CNN opisuje kao centar kulture i obrazovanja, a od atrakcija ističu Trg slobode, gradsku skupštinu i rimsku katoličku katedralu.

 

Subotica je pohvaljena zbog svoje arhitekture koja, kako se navodi u tekstu, izgleda “kao iz bajke”. Za primere ove arhitekture CNN izdvaja gradsku skupštinu, a posetiocima se preporučuje da posete kulu sa koje se pruža pogled na grad i okolinu.

thecrazytourist.com

Za ljubitelje prirode, CNN izdvaja nacionalne parkove Kopaonik i Taru – Kopaonik kao skijaški centar Srbije, a Taru zbog više od 200 kilometara pešačkih i biciklističkih staza koje se pružaju kroz netaknutu divljinu.

Lotos travel

Fruška gora izdvojena je kao jedan od vinskih centara Srbije, gde se nalazi više od 60 vinarija, kao i 17 manastira, od kojih je najstariji podignut u 15. veku.

 

 

“Jedinstveni prirodni fenomen” Đavolja varoš takođe se našla na listi interesantnih destinacija.

Serbia.com

Na listi se nalazi i Drvengrad, na Zlatiboru, opisan kao “ekscentrično etno-selo urađeno u stilu 19. veka” i Šarganska osmica, “čudo inženjerstva iz 1925. godine”.

Panacomp

Jedini manastir koji se našao na listi je Studenica, koji je inače i na Uneskovoj listi svetske baštine.

CNN preporučuje boravak u jednostavnim sobama manastirske gostionice.

Izvor: Beta

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments