Foto: beg.aero

Aerodrom Nikola Tesla Beograd obeležio je danas značajnu prekretnicu u poslovanju dočekavši svog 6-milionitog putnika. Jubilarna putnica je gospođa Danijela Janković, koja je putovala letom nacionalnog avio-prevoznika Air Serbia za Skoplje.

Putnicu su na aerodromskom Terminalu 2 dočekali generalni direktor kompanije BELGRADE AIRPORT, Fransoa Berizo i direktor za komercijalu i strategiju avio-kompanije Air Serbia, Jirži Marek, koji su gospođi Janković uručili vredan poklon – dve povratne avionske karte u poslovnoj klasi za Njujork.

„Do sada najbolji rezultat od 6 miliona putnika postignut je u najvećoj meri zahvaljujući otvaranju čak deset novih linija avio-kompanije Air Serbia, zatim novim letovima za Pariz avio-kompanija Air France i ASL Airlines, liniji avio-kompanije Wizz Air za Lion, kao i veoma uspešnoj čarter sezoni. Čestitam gospođi Janković, nadam se da će joj ovaj trenutak ostati u sećanju i ne sumnjam da će uživati u prekookeanskom putovanju“, izjavio je gospodin Berizo.

“Er Srbija je ove godine umnogome doprinela uspešnom poslovanju beogradskog Aerodroma Nikola Tesla i dostignutom broju od 6 miliona putnika, koje je Aerodrom uslužio. Počastvovani smo činjenicom da je šestmilioniti putnik izabrao da leti Er Srbijom. Time se dodatno potvrđuje da putnici najčešće biraju našu kompaniju, kao onu sa najvećim brojem destinacija i konekcija preko Beograda. Nastavićemo da razvijamo našu mrežu da bismo našim putnicima ponudili još veći izbor destinacija. Želimo ne samo da pružimo što bolju uslugu putnicima koji poleću iz Beograda već i da privučemo one koji tek treba da dođu i posete ovu divnu zemlju. U znak naše zahvalnosti, želimo da pobedniku poklonimo dve karte u biznis klasi na našem izvanrednom letu iz Beograda za Njujork, jedinoj direktnoj liniji između Balkana i Severne Amerike”, izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd, kojim već godinu dana upravlja kompanija BELGRADE AIRPORT pod koncesionim ugovorom, je u prvih devet meseci ove godine zabeležio blizu 4,75 miliona putnika, što je rast od od 7,8 odsto u donosu na isti period prošle godine. Samo tokom trećeg kvartala, broj putnika na aerodromu je porastao 9,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: beg.aero

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments