Претрага
Претрага
Close this search box.

GENERACIJA SA 12 VUKOVACA: U OŠ “20. oktobar” iz Sivca, nedaleko od Kule, svečano obeležena mala matura

foto Ž. Vorinski

Jednoj od dve zgrade OŠ “20. oktobar” u Sivcu nadomak Kule, koji slovi za jedno od najvećih vojvođanskih sela, priređena je svečanost.

Proslavi male mature su prisustvovali učenici završnog razreda, njihovi roditelji, rođaci, prijatelji, komšije… ali i predstavnici lokalne samouprave koje je predvodio predsednik Opštine Damjan Miljanić

– Školovanje je veoma važno, a od toga da budete najuspešniji još je važnije ako ste dali sve od sebe da se na tom putu postanete ljudi – poručio je Miljanić, i sam roditelj malog maturanta.

Direktor pomenute obrazovne ustanove Branko Žeželj, koji je najboljima uručivao diplome i pohvalnice, kaže da su ove godine osnovnu školu u Sivcu završila 82 učenika, od kojih je čak 12 vukovaca.

Đak generacije je Sara Svitić, a njoj i Lenki Damjanović, koja je bila veoma blizu te titule, anonimni donator poklonio je čekove od po 50.000 dinara.

Memorijalna nagrada “Prijatelj generacije”, koju dodeljuje sivačka porodica Strunjaš – u znak sećanja na njihovog tragično nastradalog sina Miloša – po izboru osmaka pripala je Mihajlu Žujoviću, koji je paralelno pohađao i osnovnu muzičku školu, a želja mu je da postane sveštenik.

novosti.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti