Претрага
Претрага
Close this search box.

Grci kivni: Na naslovnici stoji – Grčka radi što Nemačka traži! Sprema se velika izdaja Srba

Foto: Printscreen/ Wikipedia

Srpska strana, koja se ponovo skoro sama bori protiv svih i priznaje da su možda počinjeni ratni zločini, ali ni u kom slučaju genocid

Grčki list “Demokratija” objavio je danas tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži “ludački” zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

– Dok međunarodna zajednica zatvara oči pred Pontijskim genocidom i odbija da osudi Tursku, Nemačka, SAD i druge zemlje u njihovoj sferi uticaja (Ruanda, BiH, itd.) strastveno promovišu proglašenje međunarodnog dana ‘Sećanje i obeležavanje genocida 1995. godine u Srebrenici’, za koje je predloženo da bude 11. jula svake godine – navodi se u tekstu objavljenom na naslovnoj strani lista.

Srpska strana, koja se ponovo skoro sama bori protiv svih i priznaje da su možda počinjeni ratni zločini, ali ni u kom slučaju genocid, navodi list, apelovala je na Grčku, uprkos “nedavnom zabadanju noža u leđa u Savetu Evrope”, da to ne čini pozivajući se na tradicionalno prijateljske odnose.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u video poruci traži od Grčke da se uzdrži od relevantnog glasanja, znajući, kako kaže, da je Grčkoj teško da glasa protiv i poziva se na zaboravljeno, tokom Micotakisovog perioda, grčko-srpsko prijateljstvo – navodi list.

List, navodeći delove teksta rezolucije, ocenjuje da će biti izuzetno zanimljivo videti kakav će stav Grčka zauzeti po još jednom kritičnom pitanju, kao i konačan rezultat glasanja, za rezoluciju koja “olako usvaja termin genocid” za građanski rat u bivšoj Jugoslaviji, gde su zaista počinjeni masakri i ratni zločini, ali ni u kom slučaju genocid.

– A šta više kada međunarodna zajednica to decenijama negira (podležući turskim pretnjama) za Pontima, uprkos 350.000 mrtvih i hiljadama prisilno raseljenih ljudi – zaključuje list, aludirajući na masakr nad Grcima u regiji Pontusa koji su počinili Turci između 1914. i 1923. godine.

24sedam.rs

Tagovi:

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Milan NS
23.05.2024 13:46

“A šta su oni NAMA radili?!”

Gost
Dule
24.05.2024 12:36
Odgovori  Milan NS

Idi u savet evrope pa im to objasni,pošto vučića niko ne sluša

Gost
SNS Uzivo
23.05.2024 14:25

Ako je to neki prostacki tabloid poput SNS Uzivo, onda im je naslov štogod! 🙂

Last edited 20 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Dule
24.05.2024 12:35

Izgubili ste i vi NS uživo i vučić a sa vama povlačite i celokupan srpski narod …vučić može da kupi i laže penzionere i siromašne srbe al evropu ne

Povezane vesti