Претрага
Претрага
Close this search box.

Haos zbog snega: Na Zlatiboru blokirani kamioni, sneg stiže i u ostale krajeve (VIDEO)

Foto: elements.envato.com/Ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da će danas na planinama padati sneg, a da će sa padom temperature kiša preći u vlažan sneg i u nižim predelima.

Snežne padavine biće najintenzivnije na jugozapadu, jugu i istoku Srbije, gde se u nižim i brdskim predelima očekuje relativno brzo formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, na planinama lokalno i više od 30 cm.

Narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme, na snazi je u jugozapadnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Zbog snega uvedena zabrana kretanja teretnjaka od Užica do Nove Varoši

Zbog obilnog snega koji je napadao tokom noći na teritoriji Zlatiborskog okruga uvedena je zabrana kretanja teretnog saobraćaja od Užica do Nove Varoši.

“Angažovali smo tešku mehanizaciju koja je tokom čitave noći čistila magistralni put ka graničnom prelazu Gostun. Pored trinaest kamiona dodatno je uključen i grejder koji se borio sa snežnim nanosima na Zlatiboru,” rekaon je za RINU, Alen Mušanović iz sektora održavanja puteva u firmi Putevi Uzice.

On je dodao da je u saradnji sa saobraćajnom policijom uvedena zabrana kretanja teretnih vozila na putevima IB 23 reda, od Užicaka Novoj Varoš i preko prevoja Kadinjača koji se nastavlja dalje ka Bajinoj Bašti.

Sneg se zadržao u gradovima i na području do 700 metara nadmorske visine, a na planinama ga ima i preko 15 centimetara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Lučani: Snega u Dragačevu ima do 10 centimetara, svi putevi prohodni

Na teritoriji opštine Lučani sneg pada već nekoliko sati, a visina snežnog pokrivača u višim predelima Dragačeva je od pet do 10 centimetara.

“Za sada nema nikakvih problema jer se sneg brzo otapa, svi putevi su prohodni. Ekipe JP Dragačevo putevi su spremne za zimu i dežuraju 24 sata”, rekao je pomoćnik predsednika opštine Lučani Milija Milenković.

U dragačevskom kraju, inače, postoji praksa da seoske i nekategorisane puteve čiste meštani traktorima i na taj način pomažu zimskoj službi.

b92.net

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti