Претрага
Претрага
Close this search box.

IGOR JURIĆ SE OGLASIO JUTRO NAKON NESTANKA DANKE: Objasnio kako funkcioniše sistem “Pronađi me” preko SMS poruka

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Predsednik Centra za nestalu i zlostavljanu decu Igor Jurić, govoreći o nestanku Danke Ilić (2) iz Bora, istakao je u jutarnjem programu televizije Prva da je veliki broj pripadnika MUP na terenu, što prema njegovim rečima uliva nadu da će ova potraga imati srećan kraj.

Igor Jurić rekao je da je još juče nakon prijave nestanka više od 200 službenika MUP bilo na terenu, a danas ih ima još više.

-Protok vremena je veliki i to je ono što je najzabrinjavajuće u celoj priči – naveo je Jurić.

Govoreći o SMS porukama koje su poslate nakon što je pokrenut sistem „Pronađi me“, rekao je da MUP radi na tome da se unapredi sistem, ali da operateri u jednom minutu mogu da puste do 50.000 SMS poruka, a neki i manje.

-U nekom narednom periodu se ovaj sistem neće bazirati na SMS poruke, nego na neke druge vidove informisanja, gde neće biti potreban mobilni operater kako bi se građani obavestili o nestanku deteta.

Takođe je istakao i da će sada teško javnost dolaziti do bilo kakve informacije, jer je istraga u toku.

-Policija je i u slučaju nestanka Tijane bila vrlo oprezna u davanju informacija ne samo medijima, nego i porodici. Teško da će izaći bilo kakve informacije dok se dete ne pronađe – rekao je Jurić.

Kako je zaključio, zbog terena koji je vrlo težak i zbog vremenskih uslova to je sada dodatna otežavajuća okolnost.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je juče sistem „PRONAĐI ME“, navodi se ne sajtu MUP. To je prvi put da je sistem pokrenut otkad je prošle godine aktiviran u Srbiji.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora, a u potragu za devojčicom uključile su se sve dežurne službe MUP.

Majka je nestanak deteta prijavila oko 15 časova.

Roditelji apeluju na sve one koji imaju bilo kakvu informaciju ili vide negde Danku da obaveste policiju na broj 192 ili da se jave na broj telefona 0652816041.

(Espreso / Danas / Prenela: A.P)

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti