Претрага
Претрага
Close this search box.

IMA LI SVADBE BEZ PEČENJA? Pogledajte meni sa jednog venčanja iz PROŠLOG veka – OVO PREDJELO ĆE VAS IZNENADITI (FOTO)

Foto: Pixabay

Poznato je da je najvažnija stavka na savremenim svadbama bogata trpeza i raznovrsna hrana koja će zadovoljiti sva čula, čak i najzahtevnijim gostima.

Venčanja i svadbe su izdašna investicija za sve mladence i njihove porodice, a svako želi da baš njegova bude najlepša i da je dugo pamte i prepričavaju.

Praksa je uglavnom da se na početku posluži predjelo, zatim neka čorba, a onda “nešto konkretno” kao što su različite vrste mesa, pečenje, salate i slično.

Na svadbama tokom prošlog veka stvar je bila malo drugačija, a Fejsbuk stranica “Fragmenti prošlosti” objavila je fotografiju jelovnika sa jedne svadbe iz 1946. godine.

Kao što možemo primetiti, služila se i riba, što nije često na današnjim svadbama, a posebno interesantna kombinacija je kečiga sa majonezom i tartar sosom kao specijalitet. Takođe, služile su se i pite sa jabukama i sirom, što danas ne možemo naći na svadbama.

Ipak, neke stvari se nisu promenile, čak ni posle više od pola veka, pa je tako i dalje glavna zvezda svadbarske trpeze meso, različitih vrsta i različitog načina pripreme.

Pitate se šta je ragu i braon šebrl? Jedna devojka u komentaru je objasnila to ovako:

“To su vam kao dva trokutica od testa ispečenog kao biskvit koji se stavlja kao prilog za supu. Ne pitajte kako znam jer radim u austrijskoj kuhinji. Sva ta jela kod nas potiču iz Austro-ugarskog perioda, baš sam im skoro pričala o tome.”

Mnogi su bili oduševljeni ovakvim menijem, a nekoliko njih je ispod fotografije napisalo: “Ovo je fantastično, ne bih ja tu ništa menjao!”

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti