Претрага
Претрага
Close this search box.

ITALIJANSKI PREHRAMBENI LANAC STIŽE U SRBIJU: Biraju se lokacije za izgradnju poznatih diskonta

Foto: Pixabay

Eurospin poslednjih godina aktivno radi na ekspanziji u Hrvatskoj a nedavno je otvorio i prve moderne diskonte na Malti.

Italijanski prehrambeni lanac Eurospin ulazi na srpsko maloprodajno tržište u naredne dve godine, saznaje portal Retail Serbia. Predstavnici italijanskog lanca već traže lokacije za izgradnju svojih modernih diskonta, dok su nedavno imali i razgovore sa dobavljačem za opremanje prodavnica u Srbiji.

Eurospin poslednjih godina aktivno radi na ekspanziji u Hrvatskoj a nedavno je otvorio i prve moderne diskonte na Malti.

Eurospin je najveći italijanski diskontni lanac. Osnovan je 1993. godine i poseduje više od 1.200 prodavnica. Nove prodavnice prostiru se na površinama od oko 2.000 kvadratnih metara i poseduju odeljenja mesare, delikatesa, voća i povrća. Eurospin je jedini lanac u Evropi koji prodaje prehrambene artikle isključivo pod svojim brendovima.

Tokom 2022. godine kompanija je objavila promet od 9,3 mlrd EUR. Za razvoj u Srbiji biće odgovorna filijala Eurospin Eko koja upravlja prodavnicama u Sloveniji i Hrvatskoj.

Ovaj portal podseća i na to da kompanija Retail and More iz Grčke, deo AVE grupe, nedavno je preuzela master franšizu Carrefour-a i za srpsko tržište. Grčka kompanija razvija plan ulaska na srpsko, ali i na tržišta Severne Makedonije i Albanije sa prodavnicama francuskog trgovca. Nezvanično, prvi Carrefour supermarketi u Srbiji mogli bi da budu otvoreni već u drugoj polovini sledeće godine.

Mondo

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Duda
30.06.2024 18:26

Obozavam italijanske proizvodi i dopada mi se sto stizu u Srbinu. Nadam se da ce stici i u Novi Sad.

Gost
Ivana
30.06.2024 23:01

Bravo, Vidikovac obavezno mesto

Last edited 15 Dana Ranije by Ivana
Gost
Mile JNA
01.07.2024 09:33

Eurospin suoer radnja. Ako stvarno dodje i bude kvalitet kao i u EU ozbiljno ce pomrsiti konce svim trgovackim lancima.

Last edited 15 Dana Ranije by Mile JNA

Povezane vesti