Претрага
Претрага
Close this search box.

JFE Shoji treća japanska kompanija u Srbiji: Ulaže 50 miliona i stvara 200 novih radnih mesta (VIDEO, FOTO)

Foto: Vojvodina uživo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji prve fabrike kompanije “JFE Shoji” u Evropi, u Inđiji. 

Vrednost ove investicije je 50 miliona evra, a zvanična proizvodnja počinje 2025. godine. Kompanija će zapošljavati do 150 ljudi. Ovo je treća japanska kompanija u Srbiji koja otvara svoju fabriku.

Kompanija JFE Shoji Serbia druga je japanska kompanija koja u Inđiji otvara svoj pogon. Prva fabrika je Toyo tires koja je otvorena u decembru 2022. godine i sada zapošljava preko 600 zaposlenih, koji proizvode godišnje pet miliona guma “Made in Serbia”.
Japanska kompanija JFE Shoji Serbia d.o.o. je jedina fabrika ove kompanije u Evropi i registrovana je prošle godine, kada je i podnela zahtev za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu za izgradnju kompleksa za proizvodnju metalnih delova za elektromotore u Inđiji.
Pored predsednika Vučića, ceremoniji su prisustvovali i izvršni direktor kompanije JFE Shoji Korporejšn Jošicugu Kobajaši, Nj.E. ambasador Japana u Beogradu Akira Imamura, ministar unutrašnje u spoljne trgovine Tomislav Momirović, pomoćnik ministra za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.
-Ovo je izuzetno značajna investicija, rekao je predsednik Srbije Alekandar Vučić i dodao da je ulaganje oko 50 miliona evra, da će biti zaposleno između 100 i 150 ljudi, a da je Republika Srbija pomogla sa 2,8 miliona.

Nakon obraćanja, predsednik Vučić i direktor fabrike JFE Shoji Serbia i japanski ambasador Akira Imamura obojili su oči daruma lutke iz 17 veka, koja je simbol istrajnosti i sreće. Boji se jedno oko za ostvarenje želje, a drugo kad se želja ostvari, simbolizuje progres i dugotrajni prospreritet.

Vučić iscrtava oko Daruma lutke iz Japana, polaganje temeljca za JFE, Inđija, izvor: Vojvodina uzivo

Ceremoniji polaganja kamena temeljca, za prvu fabriku japanske kompanije JFE u Evropi, pored Vučića prisustvuju i ambasador Japana u Beogradu Akira Imamura, ministar unutrašnje u spoljne trgovine Tomislav Momirović, pomoćnik ministra za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Japanski ambasador u Srbiji Akira Imamure pozdravio je sve okupljene zvanice rekavši da je srećan što “smo svi danas ovde”, te odao počast predsedniku koji je radio na visokokvalitetnim investicijama.
Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, izjavio je za Vojvodina uživo da je JFE Srbija kompanija koja radi u oblasti autoindustrije, i da će u prvoj fazi biti otvoreno 200 radnih mesta. Ova kompanija proizvodi rotore i elektro motore za najveće brendove za auto-industriju, kao i da sarađuju sa japanskim kompanijama Toyo Tires (koja ima pogon u Inđiji) i Nidec (koja ima pogon u Novom Sadu), koje već posluju u Srbiji.
Vučić na polaganju kamena temeljca za fabriku JFE, Indjija, izvor: Vojvodina uzivo
O kaompaniji 

Kompanija JFE Shoji Srbija posluje u okviru jedne od vodećih japanskih korporacija JFE Shoji Korporejšn. Osnovana je 1954. godine i trenutno zapošljava više od 8.500 ljudi u više od 54 pogona i poslovnica u zemjama Jugoistočne Azije (ASEAN), Kini i Severnoj Americi.

Član je JFE Holding Inc, koji posluje u 22 regiona širom sveta sa više od 64.000 zaposlenih u okviru grupe.

Iz kompanije naglašavaju da će koristiti najnovije tehnologije i doprineti razoju automobilske i elektro industrije kako u Srbiji tako i u Evropi.
Lokacija nove fabrike je u neposrednoj blizini šoping centra, odmah pored parcele gde se gradi Akva park.
Vojvodina uživo

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
18.03.2024 18:46

Koliko li ce to sve da nas kosta, dok se ugradi sva mafijaska bratija, jeli Oskare? 🙂

Last edited 29 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti