Turska privredna delegacija, koju predvodi narodni poslanik Parlamenta Republike Turske Šahin Husein, a čine je i predstavnici IT kompanije DT Technology Group, izrazila je interesovanje za saradnju sa Naučno-tehnološkim parkom u Nišu.

Gradonačelnik Darko Bulatović istakao je da je prethodnih godina uspostavljena čvrsta veza privrede i lokalne samouprave u Nišu i da svi potencijalni investitori mogu računati na svesrdnu pomoć i podršku Grada u realizaciji poslovnih planova.

Posebno zanimanje gosti iz Turske iskazali su za Naučno-tehnološki park, s obzirom na to da DT Technology, čiji je vlasnik jedna od najvećih turskih muzičkih zvezda Fetah Čan, blisko sarađuje sa brojnim svetskim kompanijama poput Huaveja.

Oni su izrazili želju i za otvaranje razvojnog centra koji bi, na taj način, kako je rečeno, postao i jedan od prvih stanara novog središta niške nauke i tehnologije.

Dogovoreno je da KLERP i NTP nastave razgovore sa turskim kolegama, koji bi rezultirali i zajedničkim poslovnim projektima, navodi se na sajtu Grada.

Izvor: Blic

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments