Za novčanu pomoć od 100 evra do juče se prijavilo 4,26 miliona građana.Rdosled isplate zavisi od banke u kojoj imate račun, a postoji i način da proverite da li vam je novac uplaćen.

Sve se može proveriti u dva koraka. Potrebno je da posetite sajt: https://idp.trezor.gov.rs/validate-account.

Tu se nalazi opcija “Provera statusa prijave”, gde je potrebno da upišete svoje podatke i odmah ćete videti da li je novac na vašem računu ili ne.

Jednokratno ovlašćenje ostaje i za ovih 100 evra, te ukoliko neko ne može da podigne novac, može da ovlasti drugu osobu bez overe kod notara, samo uz ličnu kartu onoga ko ima pravo na pomoć i onoga ko novac podiže.

Juče je počela isplata novčane pomoći u iznosu od 100 evra u dinarskoj protivvrednosti za sve građane koji su se prijavili telefonom ili preko sajta.

Dnevno će se uplaćivati novac na račune oko pola miliona građana, a tom dinamikom očekuje se da će do 1. – 2. juna biti završene sve isplate za one koji su se prijavili za pomoć.

Izvor: B92

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Bbca
26/05/2020 13:06

Nije vam tacna info! Ne zavisi od banke u kojij imate racun!

Dule
26/05/2020 21:31

Ova informacija nije tacna. Ja sam se prijavio, nakon 3-4 sata sam prijavio moju suprugu. Imamo racun u istoj banci, ona je juce (25.maja) dobila novac a ka sam jos ubek na obradi u platnom prometu.