Претрага
Претрага
Close this search box.

KAKO DO POPUSTA NA STRUJU Obuhvaćeno 87.000 penzionera, popust na potrošnju dostupan svim građanima

grejanje, radijator
Foto: Pixabay

Popusti za smanjenje potrošnje je dostupan svim građanima, istakla je danas ministarka za rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović za televiziju Pink. 

-Država je ove godine omogućila popuste do 40 posto. Ukoliko svi oni koji uštede barem pet posto na ovu ili prošlu godinu, da se omoguće popusti između 20 i 40 posto. Ako vi uštedite osam posto, dobićete popust od 20 posto. Treba da pratite samo svoje račune. Ukoliko trošite i više struje u nižoj tarifi dobićete dodatni popust od pet posto. Znam da naši ljudi štede. Štednja ne znači odricanje od nečega, već usvajanje dobrih navika- rekla je ministarka.

Foto: Screenshot Pink TV

Svi penzioneri koji imaju primanja ispod 22.000 dinara mesečno, od oktobra do marta dobiće 1.000 dinara umanjenja na računu za struju.

-Ono što je bitno je da imaju brojilo na svoje ime. Od oktobarskog računa do kraja grejne sezone će moći da računaju na to. Mi smo popuste za racionalnu potrošnju imali i prošle godine, išli su do 30 posto, a ove godine je 40 posto. Dobre prakse ćemo nastaviti da primenjujemo, pogovoto za najugroženije građane- reči su Đedović Handanović.

Ona je istakla da je 87.000 penzionera obuhvaćeno ovom merom. Socijalno ugroženi građani, koji su stekli pravo na popuste, oni mogu da idu do 60 posto, a njih je 72.000.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Draga
11.11.2023 17:29

Sve što višze štedim sledece godine gore

Povezane vesti