Kakvo nas vreme očekuje u narednim danima?

       

U Srbiji pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne, uz više promenljive oblačnosti, ponegde na jugozapadu kratkotrajni slab pljusak.

Tropski talas danima zapljuskuje našu zemlju, pa se do kraja meseca očekuju temperature između 30 i vrelih 35 stepeni. Prema najavama meteorologa, nema naznaka zahlađenju, jer će i septembrar, po svoj prilici, biti izuzetno topao.

Pakleno vreme, sa izuzetno visokim temperaturama tokom dana, ali i noću. Očekuje se u svim krajevima Srbije u narednih deset dana, najavio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije. Takođe, RHMZ je upozorio i na vrlo visok nivo UV zračenja i preporučuje posebne mere zaštite.

Meteorolog “Weather2Umbrella”  Đorđe Đurić kaže da će vikend i u ponedeljak, zadržati tropske temperature od 35 stepeni, ali “tokom dana će doći do razvoja oblačnosti i stvaranja uslova za kišu u južnim, zapadnim i brdsko-planinskim predelima, koje će biti u vidu kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Ipak, bez osveženja, jer će duvati pojačan i vruć jugoistočni vetar”.

Do kraja avgusta temperature neće opadati, a premašiće i prosečne vrednosti za ovo doba godine:

“Do kraja avgusta zadržava se stabilno i veoma toplo vreme sa temperaturom od 30 do 35 stepeni. To je iznad proseka za ovo doba godine za nekih pet do sedam stepeni.

Letnje vreme zadržaće se i u septembru, pa svi koji su razmišljali o odlasku na more u ovom periodu mogu da predahnu i bezbrižni odu na letovanje.

 

Izvor: Srbija Danas/Kurir

 

Komentari: