Korporacija Longjuan Pauer Grup (Longyuan Power Group Corporation), najveći investitor u vetroparkove u Aziji, planira da proširi poslovanje po svetu, a u planu su projekti u Srbiji, Poljskoj, Kazahstanu, Kanadi i Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsednik Longjuan Pauer Grupe, Li Enji, izjavio je da su novi projekti u inostranstvu u “ranoj fazi razvoja”, da se odnose na zemlje obuhvaćene kineskom inicijativom “Pojas i Put”, te da je u planu ulaganje i u Srbiju, prenose strani mediji.

“Fokusirani smo na zemlje koje su geopolitički stabilne, imaju zdrav regulatorni okvir i dobro uspostavljenu tržišnu ekonomiju”, dodao je Li Enji.

Ova kineska korporacija je, inače, objavila početkom nedelje da je neto profit u prošloj godini iznosio 608 miliona dolara, što je rast od 8,4 odsto u odnosu na prethodni period.

Kompanija, koja je deo najvećeg proizvođača struje na svetu, kineskog konglomerata Čajna Enerdži Investment (China Energy Investment Corporation), osim u Kini, poseduje vetroparkove i u Kanadi i Južnoj Africi.

izvor: tanjug.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments