Претрага
Претрага
Close this search box.

KONAČNO POSTIGNUT DOGOVOR! Početna cena malina biće 250 dinara po kilogramu

Foto: Medical News Today

U Vladi Republike Srbije, na sastanku koji je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović održao sa predstavnicima asocijacija udruženja malinara i hladnjačara konačno je postignut dogovor.

Usaglašeno je da početna cena otkupa maline bude 250 dinara po kilogramu, kao i da razmer dobiti proizvođača i hladnjačara bude u odnosu 60 prema 40 odsto od prosečne izvozne cene u korist proizvođača. Takođe, država će proces otkupa maline pratiti dvosmerno i ukoliko bude bilo neophodno, a u cilju da nijedna strana ne bude oštećena, intervenisaće u skladu sa Zakonom, a u vezi sa postignutim dogovorom biće potpisan i sporazum.

Martinović je istakao da bi bilo celishodno da se napravi sistem u kome će i mali i veliki proizvođači sihronizovano funkcionisati. Podsetimo, današnjem susretu prethodio je sastanak održan u ponedeljak, a koji je ocenjen kao najkonstruktivniji do sada.

Sastanku je prisustvovala državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Livija Pavićević, državni sekretar u Ministarstvu finansija Saša Stevanović, pomoćnik ministra unutrašnje i spoljne trgovine Žarko Malinović, pomoćnici ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević i Nenad Katanić, zatim predstavnici Privredne komore Srbije, Republičkog zavoda za statistiku i predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.

(Blic/MONDO/I.V.)

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti