Претрага
Претрага
Close this search box.

Korisni saveti za putovanje tokom letnje sezone sa aerodroma “Nikola Tesla”: 6 stvari koje bi trebalo da znate

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

Broj putnika i letova je za prvih 5 meseci ove godine porastao, pa sa aerodroma Nikola Tesla daju savete kako da vam boravak tamo bude što efikasniji

Kompanija Belgrade Airport ove letnje sezone dočekuje putnike sa značajnim unapređenjima kapaciteta a zahvaljujući završetku velikih radova, povećan je kapacitet na ključnim tačkama tokova putnika, poput šaltera za prijavu na let, pasoške i bezbednosne kontrole, a uveden je novi sistem za upravljanje prtljagom, saopštili su sa iz kompanije.

S obzirom da je broj putnika koji idu sa aerodroma “Nikola Tesla” porastao a veći je i broj letova, oni su dali preporuke za putovanja kako bi boravak putnika na aerodromu i putovanje bili komforniji i efikasniji.

Evo preporuka:

1. Proverite status vašeg leta i dođite na vreme

Pravovremeno proverite sve uslove za putovanje do odredišta, obezbedite neophodnu dokumentaciju, i redovno proveravajte najnovije informacije o vašem letu. S obzirom na period pojačanog saobraćaja, planirajte dovoljno vremena za dolazak na aerodrom. Preporuka je da na aerodromu budete najkasnije dva i po sata pred planirano poletanje.

2. Odaberite odgovarajući parking

Zbog unapređenja i proširenja aerodromskih parkirališta, savetujemo da unapred odaberete parking prema vašim potrebama. Na raspolaganju je 6 modernih parkirališta uz mogućnost online rezervacija i tzv. Kiss & Fly zona duž terminala za brzo iskrcavanje putnika. Za duža zadržavanja preporučujemo Tesla parking P11. Više informacija o parkinzima dostupno je ovde.

3. Pripremite putne dokumente za pasošku kontrolu

Za brži prolazak kroz pasošku kontrolu, pripremite putne dokumente i kartu za ukrcavanje na let pre dolaska na šalter. U zoni odlazaka, na raspolaganju je 16 šaltera za pasošku kontrolu za pripadnike granične policije, dok je na dolascima broj šaltera povećan na 13 u odnosu na prošlogodišnjih 8.

4. Pripremite se za bezbednosnu kontrolu

Pre nego što dođete do bezbednosne kontrole, odvojite stvari kao što su kaiš, sat, ključevi i novčanik. Tečnosti, aerosole i kozmetiku u pakovanjima do 100ml upakujte u providnu plastičnu kesu sa zatvaračem i odvojite ih od ručnog prtljaga. Ukupna količina tečnosti koju putnik sa sobom može poneti u ručnom prtljagu je 1l, a tečnosti u pakovanjima od preko 100ml dozvoljene su u ručnom prtljagu, samo u medicinske svrhe i u vidu hrane za decu.

5. Poziv do čekaonice za ukrcavanje na let (gate)

Zbog vašeg komfora, ograničili smo obaveštenja putem razglasa. Pratite monitore u terminalu za ažurne informacije o izlazu i statusu leta. Karta za ukrcavanje više ne sadrži broj izlaza, koji je u nekim slučajevima podložan izmenama u poslednjem trenutku.

6. Neprispeli prtljag

Preporučujemo da najvažnije stvari uvek nosite u ručnom prtljagu (lekove, ličnu higijenu, punjače, važna dokumenta) i da jasno obeležite svoj prtljag kontakt informacijama.

U slučaju kašnjenja ili gubitka prtljaga, dođite do šaltera za izgubljeni prtljag koji se nalazi u zoni za preuzimanje prtljaga i popunite zapisnik. Briga o prtljagu je u nadležnosti partnerskih kompanija za zemaljsko opsluživanje koje posluju na našem aerodromu. Nadležne službe ovih kompanija zajedno sa avio prevoznicima čine sve da se prtljag locira i isporuči u najkraćem mogućem roku. Više detalja i kontakti operatera za opslugu prtljaga, u zavisnosti od odabrane avio-kompanije, dostupni su ovde.

Iz kompanije su naglasili da su njihovi zaposleni prepoznatljivi po plavim prslucima i dostupni da pomognu sa svim pitanjima i nedoumicama koje putnici mogu imati tokom boravka na aerodromu.

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага