Foto: WHNT.com

Nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa biće održana danas u 15.30 časova, a glavna tema trebalo bi da budu uslovi pod kojima će tokom prazničnog perioda moći da se uđe i boravi u Srbiji.

Izvesno je da će biti uveden obavezan negativan PCR test, ne stariji od 48 sati, za sve koji ulaze u zemlju, a postoji i velika verovatnoća da će postojeće mere, koje važe do sutra, biti produžene, a možda čak i pooštrene.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da nije došlo do poboljšanja situacije i dodao da će, ako se nešto ne promeni, morati da se razmišlja o uvođenju rigoroznijih mera.

Ukazao je da će, ako se ovako nastavi, Krizni štab morati da razmišlja o uvođenju vanrednog stanja i policijskog časa.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da će biti novih mera na granicama, a da je samo tehničko pitanje kako će se to sprovesti. Dodao je da će se u Srbiju moći samo uz pi-si-ar test ili samoizolaciju – kućni karantin.

Naveo je da se preko društvenih mreža objavljuju pozivi za iznajmljivanje prostora za razne proslave i da je takva privatna okupljanja teško kontrolisati. “Zato moramo da razmišljamo o ograničenju kretanja”, poručio je Kon.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments