Претрага
Претрага
Close this search box.

Kurti šalje jasnu poruku Srbima obnovom kuće “kosovskog Hitlera”! Ovo je samo jedan od pokazatelja njegove politike!

Copyright Ministarstvo odbrane i vojske Srbije/ATAImages

Ministar je podsetio na to ko je Deva bio i za kakve zločine je bio odgovoran.

Privremene vlasti u Prištini nastavile su renoviranje kuće “kosovskog Hitlera” i kolaboracioniste za vrijeme Drugog svetskog rata Džafera Deve.

Tokom 2022. godine već su pokušali da na ovaj način ukažu “počast” nekadašnjem okupacionom gradonačelniku Kosovske Mitrovice i ministru unutrašnjih poslova Albanije od 1943. do 1944. godine, ali je reakcijom Beograda i ukazivanjem na njegova zlodela, zaustavljena obnova. Ispostavilo se – na određeno vreme.

Ministar kulture je podsetio na to ko je Deva bio i za kakve zločine je bio odgovoran.

– On je bio jedan od najistaknutijih saradnika nacističke Nemačke na teritoriji Kosova i Metohije. Za vreme okupacije bio je gradonačelnik Kosovske Mitrovice. On je davao ključni doprinos u formiranju 22. SS divizije Skenderberg. Ona je bila poznata po ozbiljnim zločinima. To je jedan čovek koji se nalazio u samom vrhu piramide nacističkih zločina na teritoriji Kosova i Metohije za vreme okupacije. On je i jedan od osnivača Druge prizrenske lige. Takozvano ministarstvo kulture Kosova je izdvojilo 500.000 evra za obnovu kuće Džafera Deve.

– Ne odustaju od toga da ona postane regionalni kulturni centar. Ovo je vrlo važno razjasniti javnosti. To je jedno vrhunsko licemerje, ali oni se očigledno ponose time. Ono što mi smatramo vertikalom zločina je nešto što oni smatraju vertikalom kulturnog obrasca kojem oni pripadaju. To je vrlo jasna poruka svakome ko žive na Kosovu i Metohiji, a ne prihvata Kurtijevu tiraniju. Oni most preko Ibra nazivaju po Redžepu Mitrovici. Jasno vam je šta i kako neko očekuje od ljudi koje, navodno, hoće da ostavi tu da žive. Ovo je vrlo jasna poruka srpskom stanovništvu šta se od njih očekuje. Ova kuća je samo jedan od pokazatelja politike Aljbina Kurtija. Naša braća Goranci ne žive ništa lakše od nas na Kosovu i Metohiji – naveo je Selaković.

Informer

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti