Foto: The Australian

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je radove na rekonstrukciji stare i izgradnji nove zgrade Kliničkog centra Srbije. Kaže da će po završetku radova to biti najveća i najbolja bolnica u regionu, a i šire.

U novoj zgradi Kliničkog centra Srbije naći će se Urgentni centar, 300 postelja za poluintenzivnu negu, 150 postelja za intenzivnu negu, 30 operacionih sala…

Razgovor Ivane Božović sa Zlatiborom Lončarem

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar objašnjava da će u novoj zgradi biti još i četiri skenera, dve magnetne rezonance, dve plus dve angio-sale, mnogo rendgen aparata, mnogo ultrazvukova – svega što je neophodno.

– Očekujemo da se za manje od godinu dana zgrada useli, da uđu prvi pacijenti i da se obavljaju prve intervencije – kaže Lončar.

Ističe da će nova zgrada mnogo značiti i lekarima i pacijentima.

– Ovo će biti ubedljivo najbolja i najveća bolnica u regionu, a i šire. Ispuniće se nešto što smo sanjali ceo život i građani Srbije će imati zdravstvenu nego o kakvoj su mogli samo da maštaju – najavljuje ministar Lončar.

Zlatibor Lončar kaže i da je od petka u 18 časova 23.000 građana ušlo u Srbiju, od toga polovina iz Crne Gore, a da je na samom ulazu 36 imalo simptome kovida 19.

– Zamislite situaciju da njih nismo na vreme uhvatili. Za par dana to bi već bilo njih 360, pa za još par dana 3.000. Još jednom molim sve da shvate u kojoj situaciji se nalazimo – upozorava Lončar.

Izvor: Srbija Danas/RTS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments