Tokom vanrednog stanja, zbog epidemije virusa korona, zaposleno je 4.500 zdravstvenih radnika, od toga 1.500 lekara, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da će u junu biti zaposleno još stotinak najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i više od 200 medicinskih sestara sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

On je za Tanjug rekao da je program zapošljavanja najboljih diplomaca počeo 2018. godine od kada se na svakih šest meseci primaju najbolji svršene studente koju u indeksima imaju najviše ocene – 9 i 10, kao i medicinske sestre i tehničare sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

“Do sada smo u četiri akcije zaposlili 400 lekara i 500 medicinskih sestara. To ćemo nastaviti i dalje već početkom juna”, naveo je Lončar.

On je naglasio da je u toku procedura sa medicinskim fakultetima da se zaposle najbolji diplomci “na kojima treba da ostane zdravstveni sistem”.

Fakulteti nam još dostavljaju podatke, ali sigurno će biti zaposleno stotinak lekara i više od 200 medicinskih sestara i tehničara”, naveo je on.

Izvor: Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments