Претрага
Претрага
Close this search box.

Mali: MMF ocenio da je Srbija na putu rasta i razvoja ekonomije

Izvor: Tanjug (Jadranka Ilić)

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je delegacija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) ocenila sve aspekte srpske ekonomske politike kao dobre i veoma uspešne, te pohvalila uspehe Srbije i otpornost privrede.

-Nikada razgovori sa MMF-om nisu jednostavni i laki – rekao je on za TV Pink.

Mali je naglasio da je najvažnija poruka MMF-a da je Srbija, uprkos ogromnim izazovima, zadržala makroekonomsku stabilnost i da je na dobrom putu rasta i razvoja ekonomije.

Podsetio je i da trenutno u Srbiji javne investicije čine sedam odsto BDP-a, da je javni dug 48,2 odsto BDP-a, kao i da je nezaposlenost na kraju prošle godine bila rekordno niska – 9,1.

On je dodao da je Ekspo 2027, kada će Srbija biti domaćin najveće svetske manifestacije te godine, najveća razvojna šansa za našu zemlju i taj događaj je, kako je istakao, za Srbiju simbol promena.

-Ekspo 2027. će podići kvalitet života građana Srbije. To znači dodatnih 17 ili 18 milijardi evra za celu Srbiju, koje ćemo da ulažemo u puteve, železnicu, plate i penzije, ali i u obrazovanje, zdravstvo i u zaštitu životne sredine. U sve ono što je važno za građane – rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, Srbija 2027. godine očekuje tri miliona posetilaca.

Mali je istakao i da je cilj da Srbija do 2027. dostigne 1.400 evra prosečne zarade.

Tanjug

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti