Претрага
Претрага
Close this search box.

MILETA OBORIO GINISOV REKORD! ZA SAT VREMENA URADIO 3.386 SKLEKOVA: Ima samo 23 godine i veliku želju da pomogne DRUGIMA

Foto: INSTAGRAM/BAR.SAIYAN111

Mileta Stanković (23) je apsolvent Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, trenira boks, košarku a fitnes trener je njegov pravi životni poziv. On je za sat vremena uradio 3 386 sklekova za sat vremena u želji da obori Ginisov rekord. U tome je i uspeo, sada mu preostaje da samo sačeka zvanične rezultate.

Da nije u pitanju samo fizička spremnost, već i psihička, govori to da je više puta borio bitke sam sa sobom. Bilo je momenata kada je želeo da odustane, ali svakim novim sklekom je sebi davao motivaciju.

“Ja sam an savkih 20 sekundi morao da uradim 23 sklekova u pet šest serija, pa jedna serija pauze”, objašnjava Stanković za Prva TV.

Foto: Prva TV

Pravi ljubitelji sporta znaju koliko je važno raditi pravilno svaku vežbu. Tako i ovog puta, rađenje skelkova obuhvatalo je određena pravila. Bilo je važno da ruke budu pod uglom od 90 stepeni svaki put prilikom novog skleka. Inače, Mileta je prvi pokušaj obaranja Ginisovog rekorda u rađenju što više sklekova za sat vremena imao 2020. godine. Međutim, tada se taj pokušaj završio neslavno zbog otkazivanja mišića na nozi. Ovoga puta, nije odustao, kao ni od želje da svoj trud i rad posveti drugima.

“Moja velika želja je da pomognem bilo kojoj deci i ljudima sa bilo kojim deficitom. Nebitno da li to bilo fizički, motorički, mentalno. Samo na taj način oni mogu da dignu svest o sebi, koliko su važni za sebe i za druge. Što je telo snažnije, to je snažniji i duh”, rekao je Mileta za kraj.

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага