Moguće još jedno povećanje plata u zdravstvu

       

Ako privreda krene, pre kraja godine moguće je još jedno povećanje plata za zdravstvene radnike, rekao je predsednik Aleksandar Vučić u Loznici gde je otvorio obnovljeni deo bolnice.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da plate medicinskih radnika moraju biti veće, kao i da su posle epidemije korona virusa svi shvatili značaj zdravstvenog sistema.

On je danas, tokom posete Loznici, konstatovao da se u tom gradu rodi oko 700 dece godišnje, te izrazio očekivanje da će se demografska slika u Loznaci dodatno popraviti.

“Kada bismo mogli nekako do 1.000 (dece) da dođemo…”, prokomentarisao je predsednik.

Za to je, kaže, građanima potrebno da vide i da znaju da imaju budućnost i sigurnost.

Predsednik je ukazao da je Loznica bila jedan od važnih investicionih centara, ali da je godinama bila zapostavljena i devastirana.

“Od ničega smo stvorili nešto, ali i da ste mađioničar, niste mogli da ojačate privredu u Loznici. Ipak, sad sam zadovoljan, zato što Loznica ima značajno jaču privredu, veći životni standard. Da vam je neko pričao pre godinu dana da ćemo i bolnicu rekonstruisati, ljudi bi rekli da su to prazne priče”, rekao je Vučić.

Srećan sam što danas možemo da popravljamo ono što decenijama nismo, podvukao je predsednik Srbije.

Dodao je da se danas u Loznici otvara fabrika “Adijent”, a da u tom gradu postoji još jedna investicija, kompanije “Mint”. “Dve fabrike Loznica ne pamti”, rekao je Vučić.

Kada, uz sve to, bude izgrađena i brza saobraćajnica, od Beorgada do Loznice putovaće se sat i pet minuta.

Izvor: RTS

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments