Претрага
Претрага
Close this search box.

Mrzeli se zbog para, Srebrenice, autonomije Vojvodine i Kosova, sad zajedno navijaju da crkve postanu pabovi i kafane

Foto: Screenshot YouTube RTV/Kanal9/SPONoviSad/K1 Televizija/Ilustracija

Punih 12 godina DSS, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i ljudi koji danas čine SSP, i koji su se za lokalne novosadske izbore okupili na jednoj listi, mrzeli su se i jedni drugima smeštali afere, zbog para, Srebrenice, Kosova i autonomije Vojvodine.

Njihova mržnja išla je toliko daleko da su jedni druge hapsili i optuživali se za kriminal, korupciju, nacionalizam i separatizam. Hapsili su i pritvarali jedni druge. Od generalna Ace Tomića bliskog Koštunici, preko minstra Predraga Bubala, Olivera Dulića, Saše Dragina i mnogih drugih. Blatili su jedni druge u tabloidima i u stranim ambasadama.
DSS je zbog oštrih neslaganja i sukoba, dva puta raskidao koaliciju s demokratama i ligašima zbog njihovog blagonaklonog stava prema nezavisnosti Kosova i sklonosti da albanske separatiste opravdavaju kao borce za demokratiju, dok su srpske generale doživljavali kao ratne zločince i sa zadovoljstvom ih izručivali Haškom tribunalu.

U isto vreme, LSV i DS su optuživali ceo DSS da su jataci haških optuženika i da su zaštitnici „zemunskog klana“ koji je izvršio atentat na Đinđića. U svojim zahtevima su išli tako daleko da su, misleći na DSS, tražili da se utvrdi politička pozadina atentata.
– Branislav Ristivojević, sadašnji glavni lider novosadskog DSS-a zna da je u „sablji“, na zahtev Demokratske stranke, bio izdat nalog za hapšenje Vojislava Koštunice, ali da on nije sproveden na intervenciju stranaca.

To je posle „sablje“ pričao bliskim saradnicima u stranci, a to je potvrdio i jedan, i danas aktivan tužilac iz Novog Sada. I sad odobrava da njegova stranka uđe u kolaiciju s onima koji su hteli da ih hapse. To niko normalan ne može da razume i prihvati – kaže naš sagovornik, nekada visoko pozicionirani funkcioner DSS-a.

Osnivač Lige i njen tridesetogodiši predsednik Nenad Čanak, za kog mnogi smatraju da i danas iz senke upravlja strankom, optuživao je Koštunicu da su mu ruke krvave do lakata, i tražio njegovo hapšenje.
Liga više od 20 godina insistira da se u Srebrenici desio genocid, a Demokrtaska stranka se nikada nije otvoreno ogradila od takvih stavova, već je 12, a u Vojvodini punih 16 godina bila u tesnoj vladajućoj koaliciji s LSV-om.

Upućeni smatraju da ta simbioza nije bila čisto lukrativne prirode, već da je suštniska politika i jednih i drugih da su Srbi i Srbija najveći zločinci na Balkanu. NJihova ideološka bliskost najočiglednija je u slučaju Vojvodine. DS i LSV su predložile Deklaraciju o Vojvodini i usvojile protivustavni Statut Vojvodine, kojim je Vojvodina dobila prerogative države, a koji je Ustavni sud, za zahtev DSS-a progalasio separatističkim i neustavnim.

– Njihovo ujedinjavanje nije slučajno i nikog ne treba da čudi. Njih ujedinjuje miris novca. Oni su posle 5. oktobra, državu, pokrajinu i Novi Sad doživljavali kao bankomate iz kojih mogu nekažnjeno da uzimaju koliko hoće i pune džepove, dok terajući građane u tešku bedu. Zato nikoog ne treba da čudi što su zaboravili i Kosovo i Srebrenicu i autonomiju Vojvodine i ujedinili se oko ideje da se zabrani gradnja srpskih crkava i odobravaju ideju poznatog srbomrsca Dinka Gruhonjića da se pretvaraju u pabove i kafane – kaže novosadski advokat upućen u mnoga prestupništva i sudske sporove današnjih koalicionih partnera, koji Novosađanima obećavaju napredak i razvoj.

Vojvodina uživo

Tagovi:

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
08.05.2024 18:03

Moj glas definitivno za koaliciju, kada ih prostacki tabloidi ovako pljuju to znaci da su najbolji! 🙂

Last edited 16 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
mns
08.05.2024 18:33

mislim da sami sebi su dovoljni ….

Gost
M
08.05.2024 18:39

Пре бих гласао за Фрању Туђмана и ХДЗ него за ову Новосадску коалицију звану “дрнч” што никако не значи да ћу гласати за СНС. Исто ово,исти аршин може се применити и на политику СНС-а,ротеклих 12 година,поготово на градском нивоу.Није сметала Лига,прелетачи из жутих,Динко и његова камарила,сепаратистичка гуја у РТВ коју су оставили да се гоји у њедрима,док су се правиле личне комбинације … Реално,обичан човек је пред избором да бира између мањег зла,мање лоших…или да оде у политичку апстиненцију.На жалост на то личи политичка сцена у Србији.

Gost
SNS Uzivo
08.05.2024 19:56
Odgovori  M

I ja bih ali kad se nije kandidovao! 🙂

Last edited 16 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Milan NS
09.05.2024 11:17
Odgovori  M

posle ovakvog komentara glasam za Dinka, ne zato što je on antifašista i mrzitelj ustaša već zato što si me ti ubedio da je ustaša

Povezane vesti