Претрага
Претрага
Close this search box.

MUP: Od 25. aprila do 1. maja pojačana kontrola prekoračenja brzine vozila

Foto: Z.I./Informer.rs

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 25. aprila do 1. maja 2024. godine sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije – tzv. presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, saopštio je danas MUP.

U okviru ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja, od 00 do 24 časa realizovaće se akcija „Speed Marathon“, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 sata.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je građane da daju doprinos efikasnijem sprovođenju akcije i podizanju bezbednosti saobraćaja tako što će predložiti deonice puteva na kojima će pripadnici saobraćajne policije kontrolisati brzinu.

Predlozi treba da sadrže preciznu lokaciju, odnosno putni pravac i mogu se odnositi na puteve van naselja i u naselju.

Predloge je potrebno slati na mejl adresu Uprave saobraćajne policije usp@mup.gov.rs najkasnije do srede, 24. aprila, navedeno je u saopštenju.

Telegraf.rs/Tanjug

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Nepoznati
12.04.2024 12:34

Kada će policija da se pozabavi huliganima i dilerima koji se okupljaju između zgrada u prolazu između pekare Sunce i Mikromarketa sa Bul. kneza Miloša na Novom Naselju.
Okupljalište dilera i navijača. Malo pročešljajte da ne ode predaleko.

Povezane vesti