Претрага
Претрага
Close this search box.

NA LICITACIJI ZAVRŠILE VENČANICE I POGREBNI SANDUCI: Iznenađenje na prodaji zaplenjene robe, evo koje su cene

Foto: wedluxe.rs

Na jednoj od poslednjih prodaja zaplenjene robe našle su se i haljine za buduće mlade po ceni od 36.000 dinara, ženske jakne sa krznom za 1.934,40 dinara, monton jakne 1.455,60 dinara, bunde od nerca za 2.472,00 po komadu, odnosno za bundu od zeca 20.000 dinara. Par čizama i polučizama se moglo kupiti po ceni od 606, odnosno 466,56 dinara po komadu.

Trenerke donji deo, šortsevi, mogu se naći po ceni od 188,40 do 450 dinara. Za kupovinu farmerki, košulja, haljina, suknji i ženskih pantalona cena se kreće 260, dok 1.200 dinara košta ženska jakna. Novina je i ponuda polovne garderobe u vrednosti od 384,800 dinara, a sve što se prodaje košta po 400 dinara – majice, pantalone, košulje…

Među stvarima koje su zaplenjene i sada su na licitaciji razna strana vina i vinske čaše. Cena vina ide od 303 do 2.250 dinara, koliko košta najskuplja flaša.

Iznenađenje za mnoge je bilo kada su se na licitaciji našli i pogrebni sanduci po ceni i od 40.000 do 45.000 dinara. Onima kojima su potrebne vakuum kese ponuđena cena je od 70 do 220 dinara u zavisnosti od zapremine.

Pravila poreske uprave kod ovih licitacija nalažu da poreski obveznik ili zaposleni poreznik i sa njima povezana lica ne mogu biti kupci ovih stvari. Zabrana se odnosi i na preprodaju kupljenih stvari, njihovo davanje u zakup, na poklon ili na korišćenje tim licima u periodu od godinu dana po izvršenoj prodaji.

Pokretne stvari se prodaju u viđenom stanju bez mogućnosti njihovog vraćanja, ako se naknadno utvrdi neki nedostatak i bez prava na naknadne reklamacije. Zainteresovani ponuđači mogu razgledati pokretne stvari–garderobu koje su predmet javne prodaje. Kupac, najbolji ponuđač je dužan da cenu po kojoj mu je prodata pokretna stvar, uplati u roku od osam dana od dana dostavljanja zapisnika o prodaji pokretne stvari.

Ako kupac u određenom roku ne uplati cenu za koju mu je pokretna stvar prodata, prodaja se u odnosu na tog kupca oglašava nevažećom, a kupac gubi pravo na povraćaj položenog depozita i ne može biti ponuđač u daljem postupku prodaje te stvari.

Politika, Mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti