Претрага
Претрага
Close this search box.

NAGRADA ZA HEROJE! Predsednik opštine Bačka Palanka primio učenice koje su pomogle povređenom nastavniku i volontera koji je našao novčanik i vratio ga vlasnicima (FOTO)

Foto: Ustupljene fotografije

Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, primio je danas povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, davaoce i volontere Crvenog krsta iz Bačke Palanke. Sastanku je prisustvovalo 15 članova, predvođenih sekretarom Crvenog krsta Branislavom Šobotom.

Među njima su bile i učenice Srednje tehničke škole „9. maj“ Kristina Kozić i Ljiljana Velemir, koje su posvećene vršnjačkoj edukaciji u oblasti prevencije bolesti zavisnosti, difuzije i polno prenosivih bolesti, i koje su pomogle povređenom nastavniku praktične nastave Slobodanu Zoriću, kog je napao i teško povredio bivši učenik škole M. B. Kristina i Ljiljana su dve godine aktivni volonteri Crvenog krsta Bačka Palanka. Zajedno su počele da volontiraju na preporuku njihove profesorke.

Foto: Ustupljene fotografije

Obema učenicima su u znak podrške i zahvalnosti uručeni prigodni pokloni, kao i Miloradu Markoviću pekaru iz Silbaša, koji je krv dao više od 60 puta, a volonter je Crvenog krsta duže od 20 godina. Marković je i sekretar osnovne organizacije Crvenog krsta u Silbašu, a nedavno je na ulici našao veliku količinu novca i uz pomoć Policijske uprave uspeo je da ga vrati vlasnicima. Njemu su na prijemu uručeni prigodni pokloni za njegovu humanost kao davaoca krvi i za njegovu plemenitost.

Foto: Ustupljene fotografije

– Svim članovima Crvenog krsta Bačka Palanka čestitam Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi. Bačka Palanka je 17 puta zaredom dobila titulu najhumanije sredine. Sekretar Branislav Šobot je u pravu. Bačka Palanka nije samo najhumanija zbog posvećenih i požrtvovanih davalaca krvi, već i zbog plemenitog podviga učenica Ljiljane i Kristine, koje su pomogle nastavniku Zoriću, i koje su primenile sve što su naučile u Crvenom krstu. Kao i Milorad Marković, koji je našao ogromnu količinu novca i uz pomoć policije ga vratio vlasnicima. Opština i Crveni krst imaju dobru saradnju i svake godine se trudimo da uvećamo iznos podrške, kako bi se uključilo što više mladih – rekao je predsednk opštine Branislav Šušnica.

nsuzivo.rs

Tagovi:

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
14.05.2024 09:10

Secam se ovog SNS kretena od letos kada je od struje poginulo ono dete zbog nemara institucija!

Last edited 10 Dana Ranije by SNS Uzivo
Gost
Vidoje
14.05.2024 13:17
Odgovori  SNS Uzivo

Kakve veze ima on s tim sto radnici i dalje zive u komunizmu i nista ne rade? 🙂

Gost
SNS Uzivo
14.05.2024 22:13
Odgovori  Vidoje

Gos’n Vidoje vama sta god da kazem ne bi imalo nikakvog smisla… 🙂

Last edited 9 Dana Ranije by SNS Uzivo

Povezane vesti