Претрага
Претрага
Close this search box.

NAJJEFTINIJI NAČIN DA DOĐETE OD NOVOG SADA DO AERODROMA „NIKOLA TESLA“

aerodrom nikola teska
Foto: Tanjug/Aerodrom Nikola Tesla Beograd/ Igor Ralić/bg/Arhiva

Bez obzira da li imate auto ili ne, ukoliko treba da putujete avionom, najjeftiniji način za sve Novosađane od sada se nalazi na Prokopu i vozi vas direktno do Aerodroma „Nikola Tesla“.

U pitanju je nova autobuska linija pod brojem 600 koja će voziti od železničke stanice „Beograd centar“ do Aerodroma „Nikola Tesla“.

Naime, nova autobuska linija olakšaće dosadašnje putovanje do aerodroma jer će voziti direktno i brzo. Nova autobuska linija biće uvod za ono što je najavljeno za 2027. godinu, a u pitanju je izgradnja pruge od Aerodroma „Nikola Tesla“ do Prokopa. Ta pruga biće novitet u odnosu na dosadašnje putovanje, ali ne i čudo s obzirom da se ovakav vid putovanja nalazi u svim velikim evropskim i svetskim metropolama, pa tako i u Beogradu.

Do tada, autobuska linija broj 600 imaće istu namenu, da jednostavno i jeftino omogući dolazak svih putnika sa Prokopa na aerodrom.

autobuska stanica prokop
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Cene goriva i parkinga, taksija mnogo veće –  Nova autobuska linija za Novosađane ubedljivo najjeftiniji način dolaska do aerodroma

Za Novosađane je ovo posebno dobra vest, jer predstavlja i najjeftiniji dolazak do beogradskog aerodroma.

Ukoliko se recimo odlučujete da idete ipak svojim autom do aerodroma, onda u tom slučaju se računa  cena goriva i parking koji plaćate. Od Novog Sada do beogradskog aerodroma treba vam nešto manje od 2000 dinara za gorivo, i za putarinu još 270 dinara. Ukoliko letite, auto morate da ostavite negde, a kao najbolja opcija jeste parking na samom aerodromu. Tu, dnevnu kartu plaćate 700 dinara, a ako ostajete duže od jednog dana, recimo pet dana, platićete 2500 dinara, dok 10 dana 4500 dinara.

Iako je vožnja autom najjednostavnija i najbrža, ona ima dosta troškova, pogotovo ako računate da pored parkinga, morate da potrošiti još 2500 dinara za povratak u Novi Sad.

Druga opcija obuhvatala bi taksi. Korišćenje taksija od Novog Sada do Aerodroma „Nikola Tesla“, prema ceni novosadskih taksija iznosi 7000 dinara. Ukoliko se i u povratku vraćate taksijem, to može da vas stoji 14000 hiljada dinara ukupno, što predstavlja izuzetan trošak koji se isplati jedino ako zaista žurite.

Treća opcija je i najjeftinija, i obuhvata brzi voz od Novog Sada do Beograda, koji vas košta svega 573 dinara, a dovozi vas u prestonicu države za svega 30 minuta. Imate i nešto sporiju opciju, gde voz putuje skoro sat vremena, ali je karta jeftinija i iznosi 373 dinara. Od stanice na Novom Beogradu do aerodroma, beogradski taksi će vam uziti 2000 dinara, dok od stanice „Beograd centar“ 2300 dinara. U ranijim slučajevima, ako ste se odlučili na javni prevoz od Prokopa do aerodroma, onda budite spremni da menjate više autobusa dok konačno ne dođete na odredište.

Međutim, sa novom opcijom – direktnog odlaska sa autobuskom linijom broj 600, na aerodrom, idete direktno do aerodroma  – sa manje žurbe i definitivno sa manjim troškom.

Sa poslednjom i novom opcijom, za svega 700 dinara će vas izaći put od Novog Sada do Aerodroma „Nikola Tesla“.

Tagovi:

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Smiljana
07.11.2023 19:35

Neka napokon i Novi Sad dobije aerodrom. E to ce nam biti najjeftinije.

Gost
Nemanja
07.11.2023 22:14

Dobra stvar osim ako je let u 6h ujutru.

Gost
Bole
08.11.2023 00:03

Postoji jeftinija varijanta. Vozom do stanice Tošin bunar a zatim autobus 72.

Gost
Gordana
08.11.2023 07:10

Parking Tesla koji je na 2′ kolima od terminalana naplaćuje 300 dinara po danu i ima obezbeđen autobus od parkinga do terminala. Parking koji je uz same terminale je skuplji i tamo je tarifa od 700 dinara

Gost
Dragan
08.11.2023 08:49

Ne rece niko koliko bi kostalo za godinu dana troskovo da se parkira auto!

Gost
Pera
20.06.2024 15:33

Stvarno treba biti talenat pa napisati ovoliki članak sa gomilom cena koje su potpuno nebitne, a ne napisati kolika je cena karte na liniji 600.

Povezane vesti

Претрага