Najpoznatija doktorka u Srbiji odbrusila Miroljubu Petroviću

       

Načelnica Centra za neuroonkologiju KCS Danica Grujičić je u programu Prve televizije oštro reagovala na slučaj Miroljuba Petrovića i smrt “njegovog pacijenta“.

Podsetimo, Slavčo Petrov je preminuo od tumora na mozgu, a umesto lekarskog tretmana, bolesti je pokušao da se reši “metodama“ koje mu je preporučio Petrović.

“Oni ne leče, oni tvrde da leče i to je greška u izražavanju. Oni ne znaju šta je tumor na mozgu. Ovde na ovoj klinici leži 15 dece, imamo i još 30 pacijenata. Ko treba njih da leči? Gospodin Petrović koji nije prošao pored Medicinskog fakulteta ili moje kolege i ja, koji smo završili specijalizaciju i kojima je trebalo deset godina specijalističkog staža da najkomplikovanije operacije mogu da urade tako da mirno uđu u salu i mogu da reše svaki problem”,  navela je Grujičićeva.

Ona je navela da smatra odgovornim ne samo društvene mreže i internet, već i medije.

“Mediji takvim ljudima kao što je on daju prostor da pričaju notorne gluposti. Vi puštate na televiziju čoveka koji apsolutno ništa ne zna o različitim vrstama patologija. Ja poštujem religiozna opredeljenja svakog čoveka, ali reći nekome da ne ide kod lekara, već da veruje u prirodnu medicinu… Pitanje je kakva je to prirodna medicina. Niko ne negira da su najbolji lekovi potekli iz biljaka, ali ne možete u današnje vreme, kada je medicina neviđeno uznapredovala, da dozvolite da ljudi piju nekakve čajeve, a imaju promene na mozgu”, dodala je.

Potom je i proširila listu odgovornih.

“Odgovoran je i on, ali su odgovorni i država i mediji. Molim vas, prestanite da dajete prostor takvim ljudima. Molim urednike medija da dobro procene koga će pustiti na televiziju“, istakla je.

Grujičićeva je dodala i da su lekari opšte prakse neiskorišćeni zbog nakaradne organizacije, kao i da ne postoji država na svetu u kojoj pacijent više može da dobije besplatno nego u Srbiji.

Izvor: Srbija Danas/ B92

1
Komentari:

1 Komentara
0 Replika
0 Pratioci
 
Najviše reakcija
Najposećenija diskusija
1 Autori komentara
najnoviji najstariji najviše glasova
Paja Pajiv

Sve je ok rekla, jedino je problem taj da je besplatno. Kako besplatno kad mi od primanja svaki mesec odbijaju 5000, kada dodjem u hitnu za intervenciju od opekotina kazu da sama kupim materijal za intervenciju i sve mi tacno navedu sta da kupim u apoteci? Kako besplatno kada te stave na listu cekanja,pa odem kod privatnika? U Kanadi vam je besplatno, Engleskoj za drzavljane i hitne slucajeve. Ne razumem, ima brdo drzava sa ‘besplatnim’ zdravstvenim sistemom. Mozda joj je krivo sto je malo placena a radi operacije ‘besplatno’. Pa pitam jos jednom kako je to besplatno?!? A to da… Učitaj još »