Najpoznatija doktorka u Srbiji odbrusila Miroljubu Petroviću

       

Načelnica Centra za neuroonkologiju KCS Danica Grujičić je u programu Prve televizije oštro reagovala na slučaj Miroljuba Petrovića i smrt “njegovog pacijenta“.

Podsetimo, Slavčo Petrov je preminuo od tumora na mozgu, a umesto lekarskog tretmana, bolesti je pokušao da se reši “metodama“ koje mu je preporučio Petrović.

“Oni ne leče, oni tvrde da leče i to je greška u izražavanju. Oni ne znaju šta je tumor na mozgu. Ovde na ovoj klinici leži 15 dece, imamo i još 30 pacijenata. Ko treba njih da leči? Gospodin Petrović koji nije prošao pored Medicinskog fakulteta ili moje kolege i ja, koji smo završili specijalizaciju i kojima je trebalo deset godina specijalističkog staža da najkomplikovanije operacije mogu da urade tako da mirno uđu u salu i mogu da reše svaki problem”,  navela je Grujičićeva.

Ona je navela da smatra odgovornim ne samo društvene mreže i internet, već i medije.

“Mediji takvim ljudima kao što je on daju prostor da pričaju notorne gluposti. Vi puštate na televiziju čoveka koji apsolutno ništa ne zna o različitim vrstama patologija. Ja poštujem religiozna opredeljenja svakog čoveka, ali reći nekome da ne ide kod lekara, već da veruje u prirodnu medicinu… Pitanje je kakva je to prirodna medicina. Niko ne negira da su najbolji lekovi potekli iz biljaka, ali ne možete u današnje vreme, kada je medicina neviđeno uznapredovala, da dozvolite da ljudi piju nekakve čajeve, a imaju promene na mozgu”, dodala je.

Potom je i proširila listu odgovornih.

“Odgovoran je i on, ali su odgovorni i država i mediji. Molim vas, prestanite da dajete prostor takvim ljudima. Molim urednike medija da dobro procene koga će pustiti na televiziju“, istakla je.

Grujičićeva je dodala i da su lekari opšte prakse neiskorišćeni zbog nakaradne organizacije, kao i da ne postoji država na svetu u kojoj pacijent više može da dobije besplatno nego u Srbiji.

Izvor: Srbija Danas/ B92

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Paja Pajiv
25/01/2019 17:39

Sve je ok rekla, jedino je problem taj da je besplatno. Kako besplatno kad mi od primanja svaki mesec odbijaju 5000, kada dodjem u hitnu za intervenciju od opekotina kazu da sama kupim materijal za intervenciju i sve mi tacno navedu sta da kupim u apoteci? Kako besplatno kada te stave na listu cekanja,pa odem kod privatnika? U Kanadi vam je besplatno, Engleskoj za drzavljane i hitne slucajeve. Ne razumem, ima brdo drzava sa ‘besplatnim’ zdravstvenim sistemom. Mozda joj je krivo sto je malo placena a radi operacije ‘besplatno’. Pa pitam jos jednom kako je to besplatno?!? A to da… Učitaj još »