U Srbiju će sutra, nakon 27 godina, doputovati prvi avion kompanije “Iran er”, na direktnoj liniji između Teherana i Beograda, saopštilo je ministarstvo trgovine.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ambasador Irana u Srbiji Hosein Mola Abdolahi danas su potvrdili da će avioni kompanije “Iran er” na relaciji Teheran – Beograd – Teheran saobraćati dva puta nedeljno.

Karte na letovima Teheran – Beograd – Teheran  su rasprodate sve do kraja leta ove godine.

Počevši od 19. marta, između Teherana i Beograda biće realizovani i čarter letovi privatne iranske aviokompanije “Kešm er”. Za prva četiri leta te kompanije rasprodate su sve karte.

Ljajić i Abdolahi su razgovarali i o načinima da se spreče zloupotrebe bezviznog režima između dve zemlje, i tom prilikom su dogovorili mere kojima će biti smanjena mogućnost tih zloupotreba, navodi se u saopštenju.

Iranska granična služba će obavljati pojačanu kontrolu na aerodromu u Teheranu, a takođe će biti zaključeno i nekoliko bilateralnih sporazuma u oblasti konzularne saradnje, sa ciljem onemogućavanja nelegalnih migracija.

izvor: tanjug.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments